Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Artis Baumanis: ''Finālā visi braucēji bija vienlīdz ātri, jo nebija nekādas kontaktcīņas''

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Artis Baumanis: ''Finālā visi braucēji bija vienlīdz ātri, jo nebija nekādas kontaktcīņas''
Artis Baumanis
Foto: Rihards Baumanis

Norvēģijas RX posmā Jānis Baumanis Pasaules RX ieskaitē iekļuva finālā, kamēr viņa brālis Artis Super 1600 klasē izcīnīja ceturto vietu.

JĀNIS AR FANTASTISKU SNIEGUMU IZRAUJ VIETU PUSFINĀLĀ
Jāni Baumani šodien gaidīja smags uzdevums – pēc neveiksmīgas otrās kvalifikācijas kārtas viņš atradās 16. pozīcijā, tomēr izdevās ievērojami veiksmīgāka notikumu attīstība. Trešajā kvalifikācijas kārtā Jānim bija jāstartē no ārmalas. Pēc veiksmīga starta to izdevās pavērst sev par labu un pirmā līkuma izejā Baumanis jau atradās pirmajā pozīcijā. Līdera gods tika saglabāts līdz pat finišam. Uzvara braucienā ļāva ieņemt 9. vietu kopējā ieskaitē.
Noslēdzošajā kvalifikācijas kārtā izdevās kāpināt tempu un izmantot konkurentu neveiksmes, ieņemot septīto vietu kopējā ieskaitē, kas ļāva ceturto reizi šosezon kvalificēties pusfināla braucienam.
Visiem sešiem pusfināla dalībniekiem izdevās izvairīties no sadursmēm, līdz ar to, startējot no trešās rindas, apsteigt konkurentus no jaudīgajām rūpnīcu komandām bija sarežģīts uzdevums. Pēc aizraujošas cīņas pēdējos apļos ar Kevinu Ēriksonu, Jānis Baumanis finiša līniju šķērsoja sestajā vietā.
Hellas trasē Jānis izcīnīja piecus punktus, kas kopvērtējumā ļāvis saglabāt devīto pozīciju.

“OTRĀ DIENA IZVĒRTĀS KRIETNI VEIKSMĪGĀKA PAR PIRMO”
Jānis Baumanis: “Sacensību sākums neizdevās, kā cerējām. Vēlējos, lai tas būtu labāks un stabilāks, taču tāds ir rallijkross. Otrā kvalifikācija bija pagalam neveiksmīga, tādēļ liels prieks, ka spējām aizcīnīties līdz pusfinālam, kaut no trešās starta rindas. Jāteic, ka otrā sacensību diena izvērtās krietni veiksmīgāka par pirmo. Trešajā kvalifikācijas kārtā uzrādīju devīto labāko rezultātu, bet ceturtajā kārtā biju jau septītais. Šoreiz arī veiksmes faktors nospēlēja pa labu man, nevis tuvākajiem konkurentiem. Katrā ziņā liels prieks, ka no 16. vietas esam aizcīnījušies līdz pusfinālam. Trase ir tāda, ka visu laiku jābrauc pāri savām un mašīnas robežām. Ir arī vietas, kur jābūt ļoti mierīgam un precīzam, lai tiktu cauri vairākiem secīgiem pagriezieniem. Ja nokļūdies vienā no tiem, tas ietekmē nākamos divus, vai pat trīs pagriezienus. Otrajā dienā viss bija mierīgāk, it īpaši startos, tāpēc arī rezultāts ir labāks.”

ARTIS SAGLABĀ KOPVĒRTĒJUMA LĪDERA GODU
Nodrošinājis iespēju piedalīties pusfināla braucienā, Artis Baumanis to uzsāka apņēmīgi, veicot lielisku startu, ātri vien nonākot starp pirmajā rindā startējušajiem Jessi Kallio un Jozefu Šustu, tomēr neizdevās izvairīties no kontakta ar Šustu, kā rezultātā Artim nācās samazināt tempu un zaudēt vairākas pozīcijas. Brauciena turpinājumā viņam izdevās izvairīties no kļūdām un sasniegt finišu trešajā vietā, ar ko pietika, lai kvalificētos fināla braucienam.
Cīņas labāko sešiniekā kā jau allaž bija spraigas un saspringtas. Artim Baumanim izdevās aizvadīt vēl vienu stabile braucienu un Hellas trases finiša līniju šķērsot ceturtajā pozīcijā.
Sacensībās Norvēģijā Artis Baumanis izcīnīja 18 punktus, līdz ar to pēc trim posmiem čempionāta kopvērtējumā ar 65 punktiem saglabā līdera godu. Divus punktus no Baumaņa atpaliek viņa tuvākais sekotājs Rokas Baciuška.

“FINĀLĀ VISI BRAUCĒJI BIJA VIENLĪDZ ĀTRI”
Artis Baumanis: “Ir noslēdzies sezonas trešais posms Norvēģijā. Finālā izcīnīta ceturtā vieta, startējot no trešās rindas, kas nebūt nav slikti. Jāteic, ka finālā visi braucēji bija vienlīdz ātri, jo nebija nekādas kontaktcīņas. Neviens netika klāt priekšā esošajam braucējam, līdz ar to jābūt apmierinātam ar šo sniegumu. Fināla pirmajos apļos nevarēju atrast īsto ritmu, jo trase bija palikusi mazliet labāka. Tā rezultātā braucu samērā piesardzīgi, tad kāpināju tempu un uzstādīju fināla ātrāko apli, kas gan neko daudz nedod. Čempionāta vadība pa 2 punktiem ir nosargāta. Septembrī redzēsim, kā viss turpināsies!”

Informāciju sagatavoja:
Aldis Putniņš