Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Ferrari" gatavojas paziņot par atgriešanos Lemānā

"Ferrari" gatavojas paziņot par atgriešanos Lemānā
Lemāna
Foto: jalopnik.com

Itāļu rūpnīca "Ferrari" gatavojas būvēt savu LMP1 klases prototipu un jau šonedēļ gatavojas paziņot par atgriešanos Lemānas 24 stundu sacensībās, ziņo prese visā pasaulē.

Paziņojumu "Ferrari" gatavojas sniegt sestdien, īsi pirms 2014. gada Lemānas sacensību starta. Jau iepriekš bija zināms, ka starta signālu braucējiem šogad dos goda viesis Fernando Alonso. Lemānas sacīkšu organizatori apgalvo, ka uzaicinājuši Alonso, jo pats "Ferrari" prezidents Luka di Montedzimolo pirms kāda laika slavējis Lemānas prototipu attīstības virzienu, neslēpjot interesi par dalību šajās sacīkstēs.

Lemānas vadošā klase LMP1 piedzīvo strauju popularitātes pieaugumu. Jau šobrīd tajā startē "Porsche", "Toyota" un "Audi" rūpnīcu komandas, bet 2015. gadā pievienosies arī "Nissan".

Savukārt ziņas par "Ferrari" atgriešanos cirkulē jau aptuveni gadu. Maranello bāzētā rūpnīca informāciju par iespējamo atgriešanos nenoliedz, lai gan arī nesniedz sīkāku informāciju.

"Ferrari" rūpnīca zināmā mērā ir iesaitīta Lemānā jau šobrīd, jo ir oficiālais partneris GT komandai "AF Corse". Taču pirms daudziem gadiem "Ferrari" mašīnas cīnījās par uzvarām arī absolūtajā ieskaitē un sešdesmitajo gadu pirmajā pusē bija valdošais spēks. Pēdējo reizi pilotiem, kas startē ar "Ferrari" automobili, Lemānā izdevās uzvarēt tālajā 1965. gadā. Ar deviņām uzvarām "Ferrari" ir trešā uzvarām bagātākā rūpnīca Lemānas vēsturē.

2014. gada Lemānas 24 stundu brauciens norisināsies 14. un 15. jūnijā.

Izmantotie resursi:
Jalopnik - Drive Free or Die
Motorsport.com | Racing News, Race Results -...


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-06-10 18:24, pirms 10 gadiem
Praktiski atgriešanos Lemānā veicināja arī F1 motoru maiņa. Lemānas prototipi varēs palīdzēt attīstīt Ferrari F1 motorus
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.