Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bairons uzvar pirmajās šīgada NASCAR sacīkstēs

Juris Miņins
Juris Miņins

Bairons uzvar pirmajās šīgada NASCAR sacīkstēs
Viljams Bairons (no labās) un Alekss Boumens (no kreisās) ar kvalifikācijas uzvarētāju balvām rokās.
Foto: USA Today/Scanpix

Ar Viljama Bairona uzvaru noslēdzās 2019. gada pirmās NASCAR prestižākā seriāla, Kausa izcīņas kvalifikācija "Daytona 500" braucienam.

NASCAR sezona, pretēji citur redzētajam, parasti sākas ar diviem posmiem, par kuriem punkti netiek piešķirti, tajā pat laikā tie ir nozīmīgi, jo tie kalpo kā kvalifikācija pirmajam "īstajam" sacīkšu kalendāra posmam, kas ir Deitonas 500 jūdžu brauciens. Nedēļu pirms Deitonas sacīkstēm tiek aizvadīta klasiskā kvalifikācija, kurā noskaidrojas "pole position" ieguvējs un otrs pilots, kurš stāsies pirmajā starta rindā. Savukārt sacīkšu nedēļas ceturtdienā notiek tā sauktie dueļi – divi braucieni sacīkšu formātā pēc kuru rezultātiem tad arī tiek sadalītas atlikušās starta pozīcijas.

Jāpiebilst, ka šāda sistēma ir tikai sezonas pirmajam posmam, pārējos kvalifikācija notiek pēc autosportā klasiskās shēmas.

Pirmajās oficiālajās sacīkstēs, jāatzīst, pilnībā dominēja "Hendrick Motorsports" komanda, jo par pirmo starta vietu cīnījās četri tās piloti. Visveiksmīgākais izrādījās viens no talantīgākajiem jaunajiem NASCAR Kausa izcīņas pilotiem, Viljams Bairons, bet otro lielāko ātrumu uzstādīja Alekss Boumens. Viņi bija ātrāki par saviem komandas biedriem, septiņkārtējo seriāla čempionu Džimiju Džonsonu un Čeisu Eliotu.

Jāpiebilst arī, ka vēl pirms šī posma, komandu garāžās notika diezgan liels skandāls, proti Eliota, kā arī Taja Dilona un Ostina Dilona komandu vadītāji ir izraidīti no Deitonas sacensībām par atkārtotu tehnisko pārkāpumu pieļaušanu. Visu trīs pilotu mašīnām atkārtoti tika konstatētas tehniskās neatbilstības.

Komandu šefi varēs atgriezties pie saviem pienākumiem ne ātrāk kā uz otro sezonas posmu, kas norisināsies Atlantā.

Šis solis ir diezgan radikāls, taču ļoti labi sasaucas ar kopējo NASCAR izvēlēto politiku, jo no šīs sezonas visas mašīnas, kas finišā nespēs iziet tehnisko kontroli, tiks diskvalificētas. Tas attiecas arī uz uzvarētājiem, kuri iepriekš šādos gadījumos tika sveikā vien ar punktu noņemšanu, saglabājot uzvarētāja titulu.

Atgādināsim, ka Deitonas 500 jūdžu sacīkstes norisināsies 17. februārī un tas ir ne tikai pirmais, bet arī prestižākais seriāla posms, ko autosporta pasaulē salīdzina ar IndyCar slaveno "Indy 500" braucienu vai F1 Monako posmu.

Izmantotie resursi:
ESPN: The Worldwide Leader in Sports

     [+] [-]

, 2019-02-11 04:00, pirms 5 gadiem
Paga , paga vai tad Jimmies neuzvarējā Clash vai es skatījos ko citu ??????