Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Ints Megnis

Traģiskajā formulu negadījumā cietušais Korrea nav drošs vai spēs pilnībā atlabt

Traģiskajā formulu negadījumā cietušais Korrea nav drošs vai spēs pilnībā atlabt
Huans Manuels Korrea. Foto: F1.com

"Formula 2" pilots Huana Manuela Korrea publiski atzinis, ka nav "drošs" vai spēs pilnībā atveseļoties pēc smagās avārijas, kurā bojā gāja franču talants Antuāns Ibērs.

Augustā Beļģijas "Grand Prix" laikā notikušajā negadījumā Korrea guva muguras traumas un lauza abas kājas. Pagājušajā mēnesī 20 gadus vecajam sportistam tika veikta 17 stundas ilga operācija, lai "rekonstruētu" viņa kreiso kāju.

Tagad Korrea sociālajā tīklā "Instagram" vairākos video klipos padalījies ar savu veselības stāvokli. "Vienkārši esmu pateicīgs būt šeit, kaut man vēl ir gara rekonstrukcija," stāstīja ekvadoriešu izcelsmes amerikānis. "Joprojām nav skaidrs vai es kādreiz simtprocentīgi atgūšos, tomēr esmu pateicīgs būt dzīvs. Man jāpieņem notikušais, esmu pozitīvs un strādāšu cik smagi vien iespējams, lai iespējami ātri atlabtu."

Smagajā avārijā Ibērs, braucot ar aptuveni 257 kilometru stundā lielu ātrumu, uzreiz aiz leģendārā "Eau Rouge" līkuma izslīdēja no trases. Formula nekontrolējami atdūrās pret riepu aizsargžogu un jau sāniski ieslīdēja atpakaļ trasē, kur tajā ietriecās Korrea formula, pāršķeļot Ibēra automašīnu uz pusēm.

"Kopš negadījuma aizvadītas piecas smagas nedēļas," saka Korrea. "Nekad neesmu to teicis publiski, bet vēlos izteikt dziļāko līdzjūtību Ibēru ģimenei. Ikvienam ir šoks, ka notika tāds incidents."

Korrea atklāja, ka pirmdien viņam būs jauna operācija, bet novembrī plānots doties uz Maiami, lai uzsāktu rehabilitāciju. "Ārsti sagaida, ka paies desmit mēneši vai gads, kamēr būs iespējams pateikt kā jūtas labā pēda. Šobrīd man tai apkārt ir metāla karkass, kas neļauj kustināt kāju. Viss ir atkarīgs no dzīšanas procesa, kas prasīs astoņus līdz desmit mēnešus."

View this post on Instagram

I’m back ❤️

A post shared by Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_) on Oct 8, 2019 at 10:31am PDT

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/motorspor...


, 2019-10-09 13:36, pirms 4 gadiem
Vajag braukt lēnām un uzmanīgi, lai tādi negadījumi nenotiek!
Ne tik sen brauca ar zirgu, un priecājās ka vispār ir zirgs; un nekur nebija jāskrien; un arī tagad nekur nav jāskrien; veselība un dzīvība ir galvenais;
, 2019-10-09 14:42, pirms 4 gadiem
oxa rakstīja: Vajag braukt lēnām un uzmanīgi, lai tādi negadījumi nenotiek!
Ne tik sen brauca ar zirgu, un priecājās ka vispār ir zirgs; un nekur nebija jāskrien; un arī tagad nekur nav jāskrien; veselība un dzīvība ir galvenais;
Cilvēks arī tad krita no zirgiem un kļuva paralizēti. Arī ar zirgiem nav 100% droši, turklāt Tu nekad nevari zināt, kad zirgam aizies ciet širmis.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.