Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Edmunds Bērziņš: "Esmu lepns, ka varēšu pārstāvēt Latvijas valsti"

Edmunds Bērziņš: "Esmu lepns, ka varēšu pārstāvēt Latvijas valsti"
Edmunds Bērziņš. Foto: Ventins Photography

No 31. oktobra līdz 3. novembrim Romā un netālu esošajā Vallelungas trasē norisināsies Starpautiskās Automobiļu federācijas (FIA) rīkotās "Motorsport Games", kurās tiks apvienotas vairākas autosporta diciplīnas. Latvijas Automobiļu federācija (LAF) šīm spēlēm ir pieteikusi sportistus četrās no sešām iespējamām autosporta disciplīnām. Drifta disciplīnai – latviešu drifteri Edmundu Bērziņu.

Kāpēc autosports Tev ir tuvs?

Edmunds Bērziņš: "Varu teikt, ka jau kopš bērnības esmu kārtīgs "benzīngalva", kuram šis sporta veids ir ļoti tuvs – tas man ir asinīs. Katram cilvēkam ir savs veids, kā gūt adrenalīnu, man tas ir autosports."

Kā izvēlējies savas autosportista gaitas aizvadīt tieši drifta disciplīnā?

E.B.: "Draugiem reiz bija BMW, ar kuru startēja šajās sacensībās – es vēroju, braukāju līdzi. Sapratu, kas tas ir man, ka man ir jāmēģina, tagad nespēju sevi iedomāties citur. Driftam piemīt tāda īpaša "garša" – izbaudu to ik reizi, stājoties uz starta."

Ko Tev nozīmē startēt sacensībās ārpus Latvijas?

E.B.: "Tas ir jauns izaicinājums, uz maniem pleciem gulstas liela atbildība. Esmu lepns, ka savā otrajā pilnajā sacensību sezonā man ir uzticēts pārstāvēt Latvijas valsti FIA "Motorsport Games". Cik zināms, drifta disciplīna būs ļoti plaši pārstāvēta – konkurence liela un sagaidāma spraiga cīņa."

Kā gatavojies/gatavosies "Motorsport Games"?

E.B.: "Tikko oficiāli ir noslēgusies Baltijas drifta sezona, tagad varēšu domāt un koncentrēties šīm spēlēm – noteikti pārbaudīšu automašīnas tehnisko stāvokli, uzlabošu to un pārliecināšos, ka tā 100% ir gatava. Centīšos atvēlēt laiku, lai varētu nedaudz pastrādāt pats ar sevi – ir pilnībā jākoncentrē spēki un domas šim notikumam."

Vai esi uzstādījis mērķi – savam sniegumam, šajās spēlēs?

E.B.: "Zelta medaļa skan ļoti vilinoši – uzstādu sev augstus mērķus, lai ir lielāka motivācija tiekties uz tiem."

Kas ir tas, ko Tu vēlētos sasniegt saistībā ar autosportu?

E.B.: "Baltijas, Ziemeļeiropas, Eiropas un, protams – pasaules čempiona tituls. Varētu šķist diezgan ambiciozi, bet domāju, ka viss ir iespējams, jo drifta disciplīnā tikai šobrīd visi čempionāti ir sākuši nopietni attīstīties."

Kādi ir Tavi hobiji, nodarbošanās ārpus autosporta?

E.B.: "Autosports ir mans vienīgais hobijs. Ja man būtu iespēja, es brauktu nepārtraukti, bet šobrīd es cenšos trenēties cik vien bieži ir iespējams, arī nesezonā – ziemā."

Drifta sacensības norisināsies līdztekus piecām citām pasākuma disciplīnām – GT, "Formula 4", autošoseja jeb "Touring Car", digitālais motrorsports un kartinga slaloms. Sacensības sāksies ar solo braucieniem. Pēc to ranga – pēc šiem braucieniem sportisti vēlāk tiks savienoti pārī, lai sacenstos izslēgšanas braucienos. Drifta kausa izcīņa notiks gan piektdienas, gan sestdienas vakarā. Dalībnieki sacensību aizvadīs prožektoru gaismās, izmantojot daļu no "Vallelunga Circuit" galvenās taisnes, kā arī kompleksu starp 10. un 14. pagriezienu.


Foto: FIA Formula E

"Formula E" posma uzvarētāju pēc finiša diskvalificē

Itālijā, Misano trasē aizvadīts "Formula E" čempionāta dubultposms. Pirmajā sacīkstē uzvarēja Olivers Rovlandss, kamēr otrajā pirmo vietu guva Paskals Vērleins. Pirmajā gadījumā uzvarētājs kļuva zināms vien pēc finiša.
Andrea Kimi Antonelli. Foto: Mercedes

Volfs nosauc galveno kandidātu uz Hamiltona vietu "Mercedes"

"Mercedes" komandas vadītājs Toto Volfs atklāti atzinis, ka galvenais pretendents uz vakanto Luisa Hamiltona vietu sastāvā 2025. gada F1 čempionāta sezonā ir jaunais talants Andrea Kimi Antonelli.
Foto: Andris Smilšarājs

Nacionālā kausa pirmajā posmā "MX Pro" klasē Kokins uzveic Šileiku un Freibergu

Sestdien, 13. aprīlī, Pilsblīdenes mototrasē aizvadīts Nacionālā kausa pirmais posms motokrosā.