Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Gollobam pirmās sacīkstes pasaules čempiona godā

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Gollobam pirmās sacīkstes pasaules čempiona godā
Tomašs Gollobs
Foto: AP/Scanpix

Šodien Polijas pilsētā Bidgoščā tiks aizvadīts 2010. gada spīdveja "Grand Prix" seriāla noslēdzošais posms. Pirmo reizi pasaules čempiona godā uz starta varētu stāties polis Tomašs Gollobs, kurš gan savainojuma dēļ izlaida vakardienas treniņu.

Iepriekšējā posmā Itālijā Gollobs nobrauca filigrāni, iekrājot 22 no 24 iespējamajiem punktiem, kas viņam garantēja ne tikai uzvaru Itālijas "Grand Prix", bet arī visā seriālā. Pirms pēdējā posma viņa pārsvars pār tuvākajiem konkurentiem pārsniedz 30 punktus. Vērts piebilst, ka Gollobs par pasaules čempionu pirmo reizi kļuvis 39 gadu vecumā. Spīdvejā gan tas nav retums, ka spīdvejisti savus labākos sasniegumus sasniedz krietnā vecumā.

Interesantākā cīņa kopvērtējumā šobrīd norisinās par otro vietu starp Jaroslavu Hampelu un Džeisonu Krampu. Pirms Polijas "Grand Prix" divu punktu pārsvars ir polim Hampelam, kurš vēl nekad nav stājies uz pasaules čempionāta goda pjedestāla. Vismaz trešo vietu viņš sev ir garantējis, bet Bidgoščā viņš pat ir favorīts uz otrās vietas noturēšanu. Ja cīņa par medaļām vienmēr ir interesanta, ne mazāk svarīgi spīdvejistiem būs noturēties labāko astotniekā, jo iekļūšana kopvērtējuma labāko astotniekā garantē dalību nākamās sezonas spīdveja "Grand Prix". Šobrīd ārpus šīs zonas ir tādas slavenības kā Niki Pedersens, Hans Andersens, Andreass Junsons...

Bidgoščā bukmeikeri galvenā favorīta lomu atvēl pasaules čempionam Tomašam Gollobam, bet neieteiktu visiem steigties likt savu naudu uz poļu veterānu, jo viņš nedēļas vidū traumējis kāju. Šī iemesla dēļ viņš izlaidis oficiālos treniņus, un, iespējams, nepiedalīsies arī sacīkstēs. Ja tā patiešām notiks, galvenā favorīta loma tiks šī gada Polijas čempionam Janušam Kolodžejam. 26 gadus vecais braucējs savas karjeras laikā piedalījies vien četros "Grand Prix" posmos, bet jau ir izkarojis sev pamatīgu reputāciju, tādēļ savās mājās viņam daudzi paredz vietu uz pjedestāla un pat uzvaru. Kolodžejs tiek uzskatīts par vienu no reālākajiem wild-card saņēmējiem dalībai nākamās sezonas "Grand Prix" seriālā. Bidgoščas posmā viņš startē tieši ar wild-card. Ļoti augstu tiek vērtētas arī Hampela un Rune Holtas izredzes uz uzvaru, bet mazliet piezemētāk bukmeikeri vērtē varbūtību, ka labākais šodien būs Džeisons Kramps, Andreass Junsons, Niki Pedersens vai Gregs Henkoks. Lai nu kā, izteikti favorīti ir poļi. Redzēsim, vai viņiem izdosies sevi pierādīt.

Sacīkstes sākums plkst. 20:00.

Pasaules čempionāta kopvērtējums

VBraucējsValstsPunkti
1.Tomašs GollobsPolija163
2.Jaroslavs HampelsPolija131
3.Džeisons KrampsAustrālija129
4.Kenets BjereDānija102
5.Rune HoltaPolija97
6.Gregs HenkoksASV95
7.Kriss HarissLielbritānija94
8.Kriss HoldersAustrālija90
9.Hans AndersensDānija79
10.Andreass JunsonsZviedrija78
11.Niki PedersensDānija78
12.Fredriks LindgrensZviedrija76

Izmantotie resursi:
Speedway Grand Prix - Official Website