Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Formula 4 pilots Lijcs izcīna uzvaru pasaules čempionāta posmā Itālijā (video)

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Formula 4 pilots Lijcs izcīna uzvaru pasaules čempionāta posmā Itālijā (video)
Publicitātes foto

Latvijas labākais Formula 4 pilots Ņikita Lijcs izcīnījis uzvaru Itālijas pilsētā Viverone notiekošajās sacensībās, kas sezonas kopvērtējumā mūsu pilotam deva otro vietu.

Pasaules čempionāta noslēdzošie divi posmi tika aizvadīti Itālijas pilsētā Viverone. Pilsēta ar dabas parkiem un Alpu kalnu virsotnēm, ātrākos ātrumlaivu sportistus pulcēja pirmo reizi. Latvijas labākais Formula 4 pilots Ņikita Lijcs kopā ar desmit pasaules ātrākajiem pilotiem devās uz starta līniju ar mērķi - kļūt par Pasaules čempionu.

Kvalifikāciju Lijcs uzsāka daudzsološi, un, līdz pašām beigām cīnoties ar Somijas braucēju Tuku Lehtonenu, Lijcs iekļuva labāko sešu pilotu lokā, kurā mūsu Latvijas sportists uzrādīja vienādu sekunžu apļa laiku ar Lehtonenu, kā rezultātā ieguva otro starta pozīciju. Startējot no otrās vietas, Lijcs uzreiz izvirzījās vadībā, un līdz pat sacensības beigām noturēja stabilu pirmo vietu!

Lijcs pēc sacensībām pauda prieku par izcīnīto uzvaru ''Esam ieguvuši svarīgus punktus, lai kļūtu par Pasaules čempioniem, bet vēl ir rītdiena, kas izšķirs mūsu likteni!’’

Nākamā diena, kas bija arī noslēdzošais Pasaules čempionāta posms, iesākās ar manāmu rosību, jo paralēli sacensībām, Viverones dabas aizstāvji bija ieradušies protestēt par ezera teritorijas izmantošanu. Pasākuma organizatoriem nācās sacensības vairākas reizes apturēt, lai sportistiem un ezera atpūtas baudītājiem nodrošinātu drošu vidi.

Jau brīvo treniņu laikā Lijcs uzrādīja stabilu sniegumu, un prognozes liecināja, ka cīņa starp lielākajiem konkurentiem - Lijcu un Lehtonenu turpināsies. Kvalifikācijā Lijcs uzrādīja trešo labāko laiku, kā rezultātā Lijcs ieguva trešo starta pozīciju.

Tā kā Lijcs startēja no 3.vietas, tad viņa galvenais uzdevums bija tikt garām saviem konkurentiem. Asā cīņā viņi devās līdz pirmajam pagriezienam, kad otrās pozīcijas braucējs izmantoja asu manevru, nogriežot ceļu Latvijas sportistam. Lijcs paspēja izvairīties no sadursmes, bet diemžēl zaudēja sportistam tik svarīgās sekundes. Sacensības bija spraigas un, ņemot vērā pilotu augsto meistarību, pasaules čempionāts iztika bez sadursmēm un Latvijas sportists finišēja trešais.

Taču Svētdienas vakarā visaugstāk tika pacelts Latvijas karogs, jo Itālijas divu Formulā 4 posmu summā Ņikita Lijcs ieņēma 1. vietu. Sezonas kopvērtējumā Lijcs kļuva par pieckārtējo pasaules vicečempionu.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Plinta