Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bijušais F1 pilots Monteiru nonācis slimnīcā pēc avārijas WTCC testos

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais F1 pilots Monteiru nonācis slimnīcā pēc avārijas WTCC testos
Tjagu Monteiru
Foto: ltmsport.com

Savulaik Formulā 1 startējušais portugālis Tjagu Monteiru nokļuvis slimnīcā pēc avārijas, kas piedzīvotas pasaules salonautomobiļu čempionāta (WTCC) testu laikā.

Monteiru veica testus Barselonas trasē, kad pirmajā līkumā piedzīvoja smagu avāriju. Glābējiem nācās sagriezt mašīnu, lai dabūtu sportistu no tās ārā, taču viss beidzies samērā veiksmīgi, jo pilots ārstu gādībā nodots pie samaņas un bez lauztiem kauliem. Neskatoties uz to, viņš nogādāts slimnīcā, kur tiks paturēts turpmākai novērošanai.

Atkārtotas pārbaudes tiks veiktas pirmdien, pēc kā tiks spriests par iespējām sportistu nogādāt Portugālē. Tikmēr Monteiru pārstāvētā "Honda Racing Team JAS" komanda paziņojusi, ka pilots visticamāk būs ierindā uz nākamo WTCC posmu, kad sezona pēc trīs mēnešu pārtraukuma 15. oktobrī atsāksies ar sacensībām Ķīnā, Ningbo trasē.

Šobrīd līdz pasaules čempionāta beigām atlikuši vēl četri posmi, un tieši Tjagu Monteiru ir kopvērtējuma līderis.

Šogad uzvarējis divos braucienos, Monteiru pašlaik par 12 punktiem apsteidz zviedru Tedu Bjerku ("Polestar Cyan Racing Volvo"), kamēr trešais ir ungārs Norberts Mičeliss ("Honda Racing Team JAS"), kurš līderim zaudē 29 punktus. Arī Bjerkam un Mičelisam šogad pa divām uzvarām, bet kopumā pie pirmajām vietām finālbraucienos tikuši astoņi piloti.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...