Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

14 gadus vecs latvietis cīnīsies pret Kenu Bloku "Gymkhana Grid" sacīkstēs

Juris Grīns
Juris Grīns

14 gadus vecs latvietis cīnīsies pret Kenu Bloku "Gymkhana Grid" sacīkstēs
Nikolass Bertāns.

Kamēr Latvijā drifta sezona ir pusē, Latvijas Drifta kausa "Semi pro" klases braucējs Nikolass Bertāns ir pieņēmis vēl vienu izaicinājumu – ņemt dalību starptautiskajās "Gymkhana grid" sacensībās, kas norisināsies 7. septembrī Varšavā, Polijā.

Pēc vairāku gadu pauzes "Gymkhana Grid" sacensības ir atgriezušās Eiropā un svin desmitās jubilejas sezonu. Uz starta izies vairāki pasaules čempioni, drifta leģendas, pazīstami sportisti autosportā, kā piemēram, Kens Bloks, Kuba Pržigonskis, Arkādijs Tsaregradsevs, Daigo Saito un starp tiem arī Nikolass.

Nikolass nebūs vienīgais "jaunais" braucējs, kurš startēs sacensībās, bet būs visjaunākais starp tiem. No jaunajiem sportistiem vēl uz starta redzēsim 17 gadīgo Oliveru Solbergu un 16 gadīgo Benu Driburgu.

Lielisku treniņu "Gymkhana" sacensībām Nikolasam izdevās aizvadīt šonedēļ Biķerniekos notikušajā "GymkhanaLV" otrajā posmā. "Gymkhana" Latvijā ir jauns sporta veids, kas šogad darbojas pilotrežīmā, bet no 2020. gada jau būs kā oficiāls LAF kauss. 4. augustā uz Latviju bija atbraucis viens no "īstākajiem" "Gymkhana" braucējiem, Dmitrijs Sribnijs. Dmitrija kontā ir 12 "Gymkhana" čempiona tituli - "Gymkhana" drifta sacensībās uzvarējis četras reizes, papildus arī vairāku "Gymkhana" šovu braucējs. Šāda iespēja satikt šo sportistu tieši mēnesi pirms "Gymkhana Grid" sacensībām noteikti bija likteņa pirksts, jo bija ne tikai iespēja uzzināt "Gymkhana" sacensību "knifus" no ļoti pieredzējuša braucēja, bet arī iepazīties, iegūt noderīgu informāciju, pamācību, un, protams, kopā braukt trasē, kas noteikti Nikolasam noderēs aizvadot sacensības Polijā.

Nikolasam priekšā ir vēl divas drifta sacensības – jau šajā nedēļas nogalē Igaunijā, Sāremā salā, bet 31. augustā Biķernieku trasē, "Raganas katla" konfigurācijā, Ziemeļeiropas drifta čempionāta posmā. Pēc šīm sacensībām Nikolass dosies ceļā uz Poliju, kur jau nedēļas sākumā sāksies treniņi, kvalifikācijas un oficiālās mediju dienas. Sacensību lielais fināls notiks 7. septembrī.

Izmantotie resursi:
LAF – Latvijas automobiļu federācija