Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Open 2500 klase uz sezonu raugās ar optimismu

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Open 2500 klase uz sezonu raugās ar optimismu
Foto: www.autocross.lv

Šobrīd šķiet, ka Open 2500 klases pēdējo nedēļu iekšējais darbs būs vainagojies ar nosacītu, tomēr panākumu – klase prognozē nepieciešamo septiņu braucēju kvorumu Latvijas autokrosa čempionāta ieskaites nodrošināšanai.

Open 2500 klase bija no tām kategorijām, kuras čempionāta statusa noturēšana bija zem jautājuma zīmes dalībnieku trūkuma dēļ. Turklāt šā gada Latvijas čempionāta nosacījumi paredz minimālo dalībnieku skaitu klasē palielināt no sešiem un septiņiem sportistiem, kas jebkurai krīzes klasei vēl vairāk sarežģī cīņu par izdzīvošanu – statusa noturēšanu.

Open 2500 kolektīvā vasaras sākumā valdīja draudīgs klusums, tomēr, kad apkārt sāka rūkt sacensību un treniņu motori, klase sarosījās, un šobrīd ir gatava ziņot tos septiņus braucējus, kuri plāno Pilskalnos stāties uz starta.

No pērnā gada medaļniekiem cietu “jā” dalībai šā gada čempionātā ir pateicis vicečempions Jānis Dreimanis. Bronzas medaļnieka Aigara Bajāra vietu Subaru krēslā šogad plāno ieņemt Andris Ustups. Aiz medaļniekiem sekojušais trijnieks – Jānis Gustāns, Armands Pārupe un Ints Jeršovs ir apņēmības pilni uzsākt Latvijas čempionātu, tāpat arī Kristaps Ašmanis, kuram pērnais čempionāts izjuka pirmā posma motora defekta dēļ.

Sezonas laikā savu vārdu sacensībās var teikt arī čempions Armands Plūme, tomēr šobrīd viņš nav sevi pieteicis kā visas sezonas dalībnieks. Līdzīgs stāsts arī par Hariju Līgotni un Jāni Kozlovski, kurš savu leģendāro Toyota MR2 plāno likt tirdzniecībā, taču neizslēdz pāris sacensību aizvadīšanu, ja mašīna nebūs nopirkta.

Open 2500 klasei būs smags uzdevums noturēt septiņu dalībnieku kvorumu visos piecos čempionāta posmos, taču tas ir izdarāms. Cits stāsts šobrīd izskatās ar autokrosa 1600 klasi – pazīmes liecina, ka klase iekšēji neatrod nepieciešamo dalībnieku skaitu un, ļoti iespējams, cīnīties gatavos braucējus Pilskalnos skatīsim 2000 Super ietvaros. Lai gan laiks pēdējā brīža brīnumam vēl ir.

Papildinājums: Open 2500 klasē jāatzīmē arī Eduarda Iesalnieka atgriešanās čempionātā ar pilnpiedziņas Toyota MR2 – viņš ir minētā septiņnieka ietvaros.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv