Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kozlovskis un Staško uzvar Igaunijā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Kozlovskis un Staško uzvar Igaunijā
Jānis Kozlovskis. Foto: Igmar Matto

Igaunijā, Ohekatku trasē, aizvadīts Baltijas smago auto kausa izcīņas pirmais posms. B6000 klasē uzvaru sasniedza Latvijas braucējs Jānis Kozlovskis, bet D12 klasē uzvarēja Ingus Staško.

Šajā trasē sacīkste notika pirmo reizi un, lai arī no rīta trase bija salijusi, uzreiz bija skaidrs, ka tā ir interesanta – sarežģīta, ātra un ar tramplīniem.

Latvijas sportistiem rīts gan nesa arī problēmas. Sešu dalībnieku konkurencē D12 klasē Bruno Leimaņa GAZ automašīnai neglābjams motora defekts piemetās jau laika kontrolē. B6000 klasē, kurā uz starta stājās deviņi braucēji, laika kontrolē labāko rezultātu parādīja Jānis Kozlovskis, bet otrais, atpaliekot par dažām sekundes desmitdaļām, Ainārs Ramats, kuram šī bija pirmā sacīkste ar jauno bagiju. Tehnika būvēta divus gadus un Aināra sacīkstes sākums bija vairāk nekā daudzsološs. Pirmajā kvalifikācijas braucienā Ramats uzvarēja startā un pārliecinoši uzvarēja braucienā. Kozlovskis brauca otrais, taču cīņas gaitā piedzīvots ātrumkārbas defekts lika samazināt tempu, finišā trešais.

Diemžēl pēc pirmā brauciena Ramata komanda konstatēja motora defektu arī savam bagijam, līdz ar to cīņa pēc uzvarētā brauciena arī noslēdzās. Savukārt Kozlovska mašīnai ātrumkārba bija sašķīdusi neglābjami. Šādi apstākļi ļāva no diviem latviešu bagijiem salikt vienu – Jāņa mašīnai tika uzmontēta Aināra bagija ātrumkārba, un Kozlovskis varēja turpināt cīņu.

Desmit apļu finālā ar Džokera apli Kozlovskis veica apdomīgu braucienu, cīņas gaitā nonākot vadībā. Pēc starta Jānis brauca ceturtais, procesa gaitā apdzina konkurentus trasē, līderis tika apspēlēts septītajā aplī ar Džokera palīdzību, un uzvara rokā. Jāatzīmē, ka Kozlovskim šī uzvara nāca pēc ļoti ilga pārtraukuma – iepriekšējās Baltijas kausa uzvaras tika gūtas 2015. gada sezonas otrajā pusē, kad Jānis sasniedza panākumus pēdējos divos posmos Smiltenē un Varstu.

“Finālbrauciens bija īpašs un uzvara bija ļoti ilgi gaidīta. Kopš 2015. gada uzvarām es pat kļuvu par Latvijas čempionu Open 2500 klasē, taču arī tajā sezonā bija pjedestāli, bet ne uzvaras. Šobrīd ilgi gaidām arī dēla pirmo uzvaru Mini bagijos, arī tā ļoti ilgi nenāk. Pēc finiša rēķināju, kad pēdējo reizi uzvarējām, sapratu, ka sen nebija sanācis!”

B6000 klasē startēja arī Aigars Lizums. Priekšbraucienos daudzsološi turējies dalībnieku rindas pirmajā pusē, otrajā braucienā Aigars bija spiests izstāties. Klasē debijas sacīksti piedzīvoja arī Latvijas braucējs Igors Sima, kurš ir ilgstoši bijis līdzjutēju rindās, bet šoreiz ķēries pie bagija stūres. Jāatzīmē, ka viņa tēvs savulaik startējis smago auto cīņās, cīnoties vienās trasēs ar Jāņa Kozlovska leģendāro tēvu Aleksandru Kozlovski. Debijas sacīkstē Igoram sniegums cienījams – bez treniņiem un pieredzes Sima aizvadīja līdz galam visus braucienus, finālā sasniedzot piekto vietu.

D12 klasē pēc Leimaņa izstāšanās Ingus Staško palika vienīgais Latvijas braucējs. Aizvadītajās cīņās smiltenietis guva savu pirmo Baltijas kausa posma uzvaru, kas ir labs pieteikums turpmākajai sezonai.

Alvils Igovens, par spīti tehnikas problēmām dienas gaitā, finālā sasniedza ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv