Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Avārijām pārbagātajā NASCAR Deitonas posmā uzvar Džonss

Juris Miņins
Juris Miņins

Avārijām pārbagātajā NASCAR Deitonas posmā uzvar Džonss
Foto: AFP/Scanpix

Ar Erika Džonsa pirmo uzvaru karjerā noslēdzās otrais NASCAR "Monster Energy Cup Series" šīs sezonas Deitonas autotrekā notiekošais posms.

Deitonas autotreks ir zināms ar to, ka tajā tiek atklāta NASCAR sezona un tās ir vienas no prestižākajām sacīkstēm visā seriāla kalendārā, taču tas nav vienīgais posms, kas norisinās šajā trasē, jo seriāla kalendārā ir vairāki treki, kuros notiek vairākas sacensības. Deitona ir viena no šādām traasēm.

"Coke Zero Sugar 400" posms bija jau 18. sacīkstes šīssezonas kalendārā un pilotiem Deitonas trasē bija paredzēts veikt 160 apļus, kas beigu beigās, dzelteno karogu izkāršanas dēļ, pārvērtās 168 apļos.

Ja būtu jāraksturo šīs sacensības, tad pirmais un galvenais, kas nāktu prātā ir avārijas. To bija ļoti daudz, turklāt, tās bija masveidīgas un tāpēc reti kuram no tām izdevās pilnībā izvairīties. Tiesa, Rikijs Stenhauss šādā braukšanas stilā jutās gana labi, jo spēja uzvarēt abos starpfinišos, paralēli iesaistoties šo lielo avāriju izraisīšanā.

Tiesa, arī viņam pašam neizdevās izvairīties no iekļūšanas avārijā, jo Kailam Larsonam radās problēmas ar riepu un viņš, vispirms atsitoties pret trases nožogojumu, ietriecās Stenhausa auto, tādējādi dzēšot viņa iespējas uz uzvaru posmā.

Lai vai kā, bet pēdējos apļos par uzvaru posmā cīnījās iepriekšējās sezonas čempions Martins Truekss un Eriks Džonss, kuram vēl nebija izdevies izcīnīt nevienu uzvaru prestižākajā NASCAR sacīkšu seriālā. Tiesa, tieši Džonss bija tas, kuram izdevās finiša līniju sasniegt visātrāk par visiem, Trueksu atstājot otrajā vietā. Aiz viņiem finišēja Eidžejs Almendingers, Keisijs Keins un Kriss Bjušers.

Jāpiebilst, ka šī bija pirmā "Joe Gibbs Racing" komandas un "Toyota" autoražotāja uzvara Deitonā pēdējo desmit gadu laikā.

Čempionāta kopvērtējuma līderis Kails Bušs no sacīkstēm izstājās jau 54. aplī, pēc vienas no masveida avārijām, bet uzvarām bagātākais šīssezonas pilots Kevins Harviks sacīkstes arī noslēdza priekšlaicīgi, 162. aplī.

"Coke Zero Sugar 400" apskats

NASCAR Monster Energy Cup Series

#PilotsUzvaras/Punkti
1.Kails Bušs5/749
2.Kevins Harviks5/592
3.Martins Truekss jaun.3/629
4.Klints Bovjers2/594
5.Džoijs Logano1/618
6.Eriks Džonss1/448
7.Ostins Dilons1/347
8.Brets Keslovskis596
9.Kurts Bušs566
10.Karls Larsons544
11.Denijs Hemlins538
12.Eriks Almirola503
13.Raiens Bleinijs496
14.Džimijs Džonsons461
15.Čeiss Eliots444
16.Alekss Boumens426
.........

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja