Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Nitišs Eiropas rallijkrosa čempionāta debijas sacīkstēs izcīna punktu

Nitišs Eiropas rallijkrosa čempionāta debijas sacīkstēs izcīna punktu
Reinis Nitišs
Foto: ERC24.com

Eiropas rallijkrosa čempionāta posmā jēkabpilietis Reinis Nitišs debitēja Super 1600 klasē un, C finālā finišējot kā ceturtais, ieguva 16. vietu un ieskaites punktu.

''Tehniskajā kontrolē bija problēmas ar auto skaņas līmeni. Bet piektdienas vakarā viss bija kārtībā un gaidījām sestdienu. No rīta tika aizvadīti divi treniņbraucieni, kuros centos apgūt trasi un braukt ātri,'' saka Reinis.

''Pirmo kvalifikācijas braucienu pa sausu trasi aizvadīju līderpozīcijā, bet pēdējā līkumā pieļāvu nelielu kļūdu, līdz ar to paliku otrais, no sava brauciena līdera atpaliekot tikai par vienu simtdaļu un kopvērtējumā ierindojoties 21. vietā. Otrajā kvalifikācijas braucienā finišēju jau 19. vietā. Un tad uzlija ilgi gaidītais lietus! Priecājos, bet īsti nebija pārliecības, kā veiksies pa slapju trasi. Trešajā braucienā, izceļot startu un izbraucot pirmo līkumu pirmais, sapratu, ka auto turas labi un var gāzt!”

Savu braucienu Nitišs uzvarēja un pēc iebrauciena viņam tika dota iespēja apstāties trases vidū, pamāt ar Latvijas karogu 22 tūkstošiem skatītājiem un sniegt interviju.

Nitišs komentē: ''Paskatoties laikus monitorā, ieraudzīju, ka esmu otrais savā klasē aiz poļu sportista, bet vēl priekšā bija trīs manas klases braucieni. Pēc gala rezultātu izlikšanas biju patīkami pārsteigts, ka esmu ierindojies 5.vietā!''

Reinis Nitišs iekļuva C finālā kā septiņpadsmitais un startēja no otrās rindas. Finišējot ceturtais, Nitišs sacensību beigās izcīnīja 16. vietu un ieguva ieskaites punktu ERC kopvērtējumā.

Ar sacensību vienā no labākajām Eiropas rallijkrosa trasēm Nitišs ir apmierināts un saka paldies atbalstītājiem. Nākamās sacensības Nitišam ir paredzētas jūlija beigās, kad notiks Ziemeļeiropas (NEZ) rallijkrosa čempionāta posms Lietuvā. Šobrīd Reinis Nitišs atrodas NEZ 1600 klases līderpozīcijā, apsteidzot otrās vietas ieguvēju par septiņiem punktiem.

Informāciju sagatavoja:
Dace Janova


Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.