Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bušs Teksasā tiek pie pirmās uzvaras šosezon

Juris Miņins
Juris Miņins

Bušs Teksasā tiek pie pirmās uzvaras šosezon
Kails Bušs
Foto: Getty Images/Scanpix

Ar Kaila Buša uzvaru noslēdzās NASCAR "Monster Energy Cup" sacīkšu seriāla septītais posms, kurš tika aizvadīts Teksasas autotrekā.

Jāsaka, ka "O’Reilly Auto Parts 500" posms bija ļoti īpašs tā uzvarētājam Kailam Bušam, jo viņš trijos no iepriekšējiem sešiem posmiem bija finišējis kā otrais un tieši otrajā vietā viņš noslēdza iepriekšējo sezonu, netiekot pie sava otrā NASCAR kausa. Kādam, protams, šāds sniegums liktos labs, turklāt, Bušs bija arī kopvērtējuma punktu līderis, taču viņa līmeņa pilotam šāds sezonas sākums drīzāk ir saucams par neveiksmīgu.

Jāsaka, ka arī Teksasā notikumi varēja izvērsties visādi, taču šoreiz tie nospēlēja par labu tieši Bušam, kurš avārijām bagātajās sacīkstēs, pēdējo to posmu sāka kā līderis un savu pirmo vietu tā arī neatdeva. Interesanti, ka viņa tuvākais sekotājs bija neviens cits kā Kevins Harviks, kurš divas reizes šosezon tiešajā duelī jau bija pārspējis Kailu Bušu.

Trešajā pozīcijā palika Džeimijs Makmarejs, bet aiz viņa – Eriks Džonss un Raiens Bleinijs.

Jāpiebilst, ka daudzajās avārijās, kas notika šajās sacīkstēs no tālākās cīņas par uzvaru izstājās gan iepriekšējā gada čempions Martins Truekss, gan Breds Keslovskis, gan Eriks Almirola, gan arī Denijs Hemlins un Džimijs Džonsons. Jāpiebilst, ka Džonsonam, kurš ir pašreizējās NASCAR Kausa izcīņas titulētākais pilots, uzvaru ziņā "sausā" sērija ir ievilkusies jau līdz 30 posmiem.

"Pole position" ieguvējs un uzvarētāja brālis Kurts Bušs sacīkstes noslēdza septītajā pozīcijā, bet par starpfinišu uzvarētājiem kļuva tieši Harviks un Kails Bušs, kas viņiem deva papildus punktus pilotu ieskaitē.

Interesanti, ka vairāku līderu izstāšanos lieliski izmantoja abi seriāla debitanti, jo Darels Voless finišēja piektajā vietā, bet Viljams Bairons ierindojās desmitajā vietā.

NASCAR Monster Energy Cup Series, 2018. gada sezona

#PilotsUzvaras/Punkti
1.Kevins Harviks3/257
2.Kails Bušs1/316
3.Martins Truekss1/250
4.Klints Bovjers1/249
5.Ostins Dilons1/159
6.Džoijs Logano278
7.Raiens Bleinijs265
8.Breds Keslovskis237
9.Kurts Bušs224
10.Denijs Hemlins222
11.Kails Larsons202
12.Eriks Džonss193
13.Eriks Almirola177
14.Aleksss Boumens154
15.Čeiss Eliots148
16.Pols Menārds146
.........

Izmantotie resursi:
https://www.nascar.com/