Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Autobraucējs Krišjānis Caune izvēlēts par stūrmani slavenam pasaules autobraucējam

Autobraucējs Krišjānis Caune izvēlēts par stūrmani slavenam pasaules autobraucējam
Krišjānis Caune
Publicitātes foto

No 20.- 22.februārim Krievijā, Karēlijas republikā, norisināsies Pasaules čempionāta posms rallijreidā “Baja Russia – Northen Forest”. Šīs ir vienīgās čempionāta sacensības, kas norisinās ziemas apstākļos.

Šogad pirmo reizi rallijreida čempionātā piedalīsies arī latviešu autosportists, Krišjānis Caune kopā ar 2005.gada ceturto ātrāko rallija braucēju pasaulē – Toniju Gardemeisteru (Somija). Ekipāža pārstāvēs “Re Autoclub” komandu no Latvijas. Gardemeisters un Caune sacensībās startēs ar T1 klases Mitsubishi MPR 107, ar kuru pagājušajā gadā cits somijas pilots - Jouni Ampuja izcīnija uzvaru, pārstāvot šo pašu Latvijas komandu – “Re Autoclub”.

Toni Gardemeister ir Pasaules rallija čempionāta dalībnieks. Pārstāvējis tādas auto ražotāja komandas, kā Mitsubishi, Ford, Škoda, Seat un Suzuki. Trīs reizes kāpis uz TOP 3 pjedestāla augstākajiem pakāpieniem (Jaunzēlandes WRC posmā, Montekarlo WRC posmā un Zviedrijas WRC posmā) un izcīnijis 16 uzvaras ātrumposmos Pasaules rallija čempionātā. 2012.gadā viņš sāka startēt rallija-reida sacensībās ar Mitsubishi markas automašīnu, taču “Silk Way Rally” sacensību laikā guva nopietnu muguras traumu, kas liedza viņam pilnvērtīgi startēt sacensībās. Šogad Toni Gardemeister ir atgriezies, pie tam ar latviešu stūrmani!

“Kad komanda man izteica piedāvājumu, sākotnēji to neuztvēru nopietni. Pēc pāris minūtēm, turpinot sarunu, sapratu – viņi nejoko! Šīs sacensības man nācās saskaņot ar savu darba devēju, un esmu pateicīgs par atbalstu. Šobrīd jūtu lielu uzticību sev gan no komandas, gan no Toni Gardemeister, un es darīšu visu, lai sacensībās pierādītu, ka bija vērts man uzticēties!” komentē Krišjānis Caune.

Savukārt, Tonijs Gardemeisters par Krievijas posmu čempionātā saka tā: “Esmu braucis ziemā, tas nebūs nekas jauns. Bet pēc muguras traumas, kuru ieguvu 2012.gadā, neesmu piedalījies nopietnās sacensībās. Šī būs pirmā reize pēc atgriešanās. Esmu fiziski gatavs, būšu ātrs, lai būtu labs rezultāts, bet neskriešu kā traks. Domāju, ka šīs sacensības būs labs ieguvums gan man, gan Latvijas komandai.”

Informāciju sagatavoja:
Laura Freimane


Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.
Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.