Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

MotoGP šogad varētu palikt tikai divas rūpnīcu komandas

MotoGP šogad varētu palikt tikai divas rūpnīcu komandas
"Ducati" MotoGP komanda 2013. gadā
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

2014. gada sezonā MotoGP čempionātā varētu palikt vairs tikai divas rūpnīcu komandas, jo "Ducati" pieļauj iespēju startēt tikai jaunizveidotajā "Open" klasē.

"Ducati" komandas centieni atgūt formu pēdējās sezonās cietuši neveiksmi. Šī komanda vairs necīnās pat par pjedestāliem, lai gan ir viena no tikai trim rūpnīcu komandām čempionātā. Vadošās MotoGP komandas ir "Honda" un "Yamaha", bet "Ducati" pērn ieguva blāvu trešo vietu ražotāju ieskaitē, reāli esot vājāka pat par vairākām satelītvienībām.

Sākot ar 2014. gadu MotoGP čempionātā ir izveidota jauna "Open" klase, kas aizstās līdz šim pastāvējušo CRT kategoriju. "Open" klases dalībniekiem būs pieejams vairāk degvielas, motocikliem drīkstēs veikt plašākas izmaiņas motoros, kā arī startēt ar mīkstāka sastāva aizmugurējām riepām. Tiesa, šīm komandām obligāti būs jāizmanto "Magneti Marelli" ražotā standarta elektronika, kamēr rūpnīcu komandas drīkstēs to attīstīt pašas.

Drīzumā gaidāmajos MotoGP testos Malaizijā "Ducati" plāno izmēģināt abu veidu motociklus. Tiks izvērtēts, cik lielu ieguvumu dod "Open" klases priekšrocības un, cik liels ir ieguvums no pašu ražotās elektronikas. Ja "Ducati" nolems 2014. gada sezonā izmantot tikai "Open" klasei pielāgotos motociklus, MotoGP paliks vairs tikai divas rūpnīcu komandas, kas startē "Factory" klasē.

Zināms, ka arī "Honda" un "Yamaha" gatavojas piegādāt savus motociklus "Open" klases komandām.

"Ducati" uzvaras MotoGP posmos nav guvusi kopš 2010. gada un pērn tās augstākais sasniegums atsevišķos posmos bija ceturtā vieta. Kopvērtējumā "Ducati" guva uz pusi mazāk punktus nekā "Honda" un "Yamaha".

Šogad "Ducati" pamatkomandu gatavojas pārstāvēt Andrea Doviciozo un Kals Kračlovs.

Izmantotie resursi:
Crash.Net | F1 & MotoGP | Motorsport News


Foto: Motorsport.com

F1 īpašnieki par četriem miljardiem eiro pērk "MotoGP" čempionātu

F1 pasaules čempionāta īpašnieki "Liberty Media" tuvākajā laikā gatavojas paziņot par "MotoGP" pārņemšanu savā paspārnē. Darījuma summa esot ap četriem miljardiem eiro.
Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

Herlingss pēc nākamās sezonas varētu noslēgt MXGP karjeru

Holandiešu motosportists Džefrijs Herlingss šobrīd vēl nav izlēmis, vai turpinās motokrosa braucēja karjeru pēc nākamā gada, kad beigsies viņa pašreizējais līgums ar "Red Bull KTM Factory Racing" komandu. Iespējams, šī viņam ir priekšpēdējā sezona pasaules čempionātā.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.