Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Joriss Hendrikss un Kaspars Liepiņš liek punktu

Joriss Hendrikss un Kaspars Liepiņš liek punktu
2013. gada pasaules čempionātā motokrosā ekipāžām - bez Jorisa Hendriksa un Kaspara Liepiņa.
Foto: Ritvars Raits

2009. gada pasaules čempioni un 2010. gada vicečempioni motokrosā ekipāžām beļģis Joriss Hendrikss un Kaspars Liepiņš vairs nepiedalīsies pasaules čempionātā un arī vietēja mēroga sacensībās laikam brauks tikai paretam.

Jau kopš 2008. gada Joriss Hendrikss un Kaspars Liepiņš ir starp pasaules labākajām motokrosa ekipažām (togad 4. vieta kopvērtējumā pasaules čempionātā), aizvadītajā sezonā viņi pasaules čempionāta kopvērtējumā otro reizi ieņēma 4. vietu un tikai par 16 punktiem atpalika no goda pjedestāla zemākā pakāpiena. Nevienam pat prātā nenāca doma, ka 2013. gada pasaules čempionāts jau risināsies bez Jorisa un Kaspara, taču - tā būs.

"Patiesībā tas nebija pēkšņs lēmums, jau pēc pagājušās sezonas finiša Jorisam bija domas beigt braukšanu pasaules čempionātā. Tagad tas ir noticis. Arvien vairāk ir darba transporta uzņēmumā, turklāt Jorisam labi iet automašīnu tirdzniecība, tas viss prasa arvien vairāk laika un līdz ar to arvien mazāk laika atliek motokrosam," situāciju skaidro 2009. gada Latvijas labākais sportists tehniskajos sporta veidos Kaspars Liepiņš. "Es strādāju Hendriksu ģimenes uzņēmumā un līdz ar to arī esmu saistīts ar šādu lēmumu. Mums ir ļoti labas un draudzīgas attiecības, negribas neko bojāt. Pats nevienam savus pakalpojumus neesmu piedāvājis un neviens no citiem pilotiem mani nav aicinājis, jo visiem labākajiem jau ir līdzbraucēji. Negribas, kā jau teicu, arī nekur prom no Hendriksiem skriet, man tomēr šeit ir pamatdarbs. Vēl jau vismaz 2-3 sezonas mēs varējām braukt starp līderiem, bet... Ja nevaram būt gatavi cīnīties par čempionu titulu, tad nav vērts braukt vispār. Cīnīties par otro un trešo vietu, būt turpat vai pāris vietas aiz pjedestāla? Tas mums vairs nav interesanti, jo esam bijuši pasaules čempioni. Citas vietas vairs nav stimuls. Neesam pārliecināti, ka spēsim visu upurēt cīņai par čempionu titulu un tāpēc tika pieņemts šāds lēmums. Tas gan nenozīmē, ka nebrauksim vispār - kādos Beļģijas un Francijas čempionāta posmos sava prieka pēc brauksim, visa tehnika mums ir saglabājusies. Kas zina, varbūt pēc gada vēl atgriežamies arī pasaules apritē... Taču 2013. gada pasaules čempionāts notiks bez mums."


, 2013-01-09 14:05, pirms 11 gadiem
žēl nu,bet neko dariit tāds ir tas sporta veids...
Slēpts komentārs: Radzinsh
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.