Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

15 gadus vecais Bertāns starptautisko drifta sezonu uzsāks Omānā

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

15 gadus vecais Bertāns starptautisko drifta sezonu uzsāks Omānā
Nikolass Bertāns. Foto: AS Photography

Drifta pilots no Latvijas, Nikolass Bertāns drifta sezonu 2021. gadā uzsāks februāra sākumā, dodoties uz Omānu, kur piedalīsies ”Oman Oil drift” čempionātā. Oman Oil sacensību organizatori jau ceturto gadu aktīvi uz sacensībām aicina pasaulē un Eiropā zināmus drifterus, lai viņi stātos pretī Gulfa zonas drifta braucējiem.

Sportistiem šī ir lieliska iespēja, jo papildus viņi var aizvadīt treniņu pirms sezonas sākuma savos pašmāju seriālos. Šogad ielūgumu saņēma Kristaps Blušs un Nikolass Bertāns, bet uz Omānu nākamā gada sākumā dosies tikai Bertāns, jo Blušs šogad ziemas sezonā aktīvi gatavosies jaunajai sezonai. HGK komanda nesen atklāja savu jauno sporta automašīnu būvniecības darbnīcu, kura prasa papildus laiku, jo atklāšana bija tikai novembrī.

Novembra sākumā Bertāna mašīna devās uz Omānu. Noslēdzot šī gada sezonu, automašīnai tika veikta apkope un uzreiz tā tika ievietota konteinerī, lai sāktu ceļu uz Omānu.

Nikolass atklāj, ka ir patiesi pagodināts arī šogad saņemt uzaicinājumu: ''Ar visu, kas notiek apkārt, teikšu tā, es ļoti gaidīju šo ielūgumu. Par saviem līdzekļiem mēs nedotos uz šīm sacensībām, jo tās ir ļoti lielas izmaksas, pēc pilnas sezonas Latvijā un Baltijā tas nav iespējams. Liels prieks, ka Omānas Automobiļu federācija, lai dotu fantastiskas sacensības saviem braucējiem, un skaistu šovu skatītājiem, ik gadu piešķir noteiktu finansējumu, lai uzaicinātu Eiropas braucējus piedalīties šajās sacensībās. Uzaicinātajiem braucējiem tiek atmaksāts ceļš, dzīvošana un transports. Mums pašiem ir jānodrošina riepas, degviela, sagatavota mašīna un jāpaēd.’’

Nikolass Bertāns savos 15 gados ir pārspējis Latvijas un Baltijas labākos drifterus, 2020. gada sezonā kļūstot par Baltijas, Latvijas un Livonijas čempionu, aizvadot pilnu drifta sacensību sezonu.

Omānas sacensības 2021. gadā norisināsies februāra sākumā, divas vai trīs sacensības pēc kārtas. Omānas čempionātā braucējs, kurš izcīna visvairāk punktus, kurus piešķir saskaitot kvalifikācijas un tandēmu rezultātus, kļūs par čempionu. Tāpat, arī katrās sacensībās tiek noskaidroti uzvarētāji. Pagājušajā gadā Nikolasam izdevās vienreiz uzkāpt uz pjedestāla, šoreiz mērķi, protams, lielāki.

“Oman Oil” drifta čempionātā uz starta izies plaši zināmi vārdi drifta pasaulē, kas noteikti būs lielisks treniņš sportistiem pirms sezonas, kā arī iespēja sacensties ar labākajiem trasē. Dalībnieku pulkam pievienosies arī Bertāna Baltijas komandas biedrs, lietuvietis Benediktas Čirba. Parasti uz šīm sacensībām tiek ielūgti labākie drifta braucēji no visas pasaules, tāpēc līmenis ir augsts. Pilnais 2021. gada braucēju saraksts vēl nav izziņots, bet tas noteikti būs spēcīgs.

Dodoties uz Omānu 2020. gada sākumā, viss bija nezināms, bet, atgriežoties 2021. gadā, Bertāns atzīst, ka jutīsies kā mājās. Sportistam ir izveidojušās daudz draudzīgas attiecības ar vietējiem sportistiem no Omānas, kā arī no kaimiņvalstīm.

Kamēr Bertāna drifta auto ir ceļā uz Omānu, nesen tika iegādāta jaunas BMW automašīnas “bundža”. Tā atrodas HGK darbnīcā un tiek gatavota jaunajai sezonai. 2021. gada sezona sportistam ir teju saplānota, bet noteikti vēl būs daudz interesanti jaunumi, gan nesezonas laikā, gan tuvojoties sezonai, par kuriem braucējs informēs savus sekotājus.

Bertāns Omānas drifta sacensībās:

Bertāns Omānas drifta sacensībās:

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe