Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Karstasinīgais itālis izveido jaunu pasaules rallijkrosa komandu

Karstasinīgais itālis izveido jaunu pasaules rallijkrosa komandu
''Kia Rio'' Supercar automašīna darbībā
Foto: autosport.com

Kā ziņo rallycrossrx.com, tad bijušais WRC rallija braucējs Džidži Galli Itālijas RX posmā startēs ar savu jauno komandu, kura rallijkrosam sagatavojusi ''Kia Rio'' Supercar automašīnu.

Galli, kurš savas WRC karjeras laikā aizvadīja 66 rallijus, rallijkrosā debitēja pagājušajā gadā, kad, startējot Reiņa Nitiša komandas sastāvā, viņš Itālijas posmā iekļuva pusfinālā, kur tika izcīnīta ceturtā vieta, kas braucējam liedza iekļūt tālāk finālā. Kopš tā laika Galli rallijkrosā vairs nebrauca, bet viņš ar saviem partneriem strādāja pie jauna projekta, kurš nu jau drīz piedzīvos debiju.

''Esmu pagodināts, ka varu atgriezties rallijkrosā. Šāds notikums varēja notikt pateicoties maniem atbalstītājiem, kā arī pateicoties manai kaislei pret braukšanu. Esmu patīkami satraukts. Mums izdevās izveidot ne tikai jaunu komandu, bet arī sagatavot jaunu auto. Mūsu mērķis nebūs uzvarēt uzreiz, jo tas būtu muļķīgi uz kaut ko tādu cerēt pašā sākumā,'' stāsta Džidži Galli.

Kā ziņo autosport.com, tad šajās dienās Galli ar jauno auto aizvadījis testus, kuros auto parādīja labas iezīmes. Šobrīd itālis par rezultātiem negrib runāt, jo komandai vēl priekšā daudz darba.

Galli atklāja, ka šī būs trīs gadu programmai, kura oficiāli startēs 2016.gadā.

Jāatgādina, ka šis karstasinīgais itālis WRC palicis atmiņā ne tikai ar savu skaisto braukšanu, bet arī uzvedību. Piemēram, viņš kādā no rallijiem pamanījies ar ūdens pudeli salauzt degunu savam stūrmanim, bet citreiz viņš arī nekautrējās nedaudz iekaustīt savus stūrmaņus.

Izmantotie resursi:
rallycross.rx


Foto: Motorsport.com

F1 īpašnieki par četriem miljardiem eiro pērk "MotoGP" čempionātu

F1 pasaules čempionāta īpašnieki "Liberty Media" tuvākajā laikā gatavojas paziņot par "MotoGP" pārņemšanu savā paspārnē. Darījuma summa esot ap četriem miljardiem eiro.
Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

Herlingss pēc nākamās sezonas varētu noslēgt MXGP karjeru

Holandiešu motosportists Džefrijs Herlingss šobrīd vēl nav izlēmis, vai turpinās motokrosa braucēja karjeru pēc nākamā gada, kad beigsies viņa pašreizējais līgums ar "Red Bull KTM Factory Racing" komandu. Iespējams, šī viņam ir priekšpēdējā sezona pasaules čempionātā.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.