Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Kvadriciklists Meņģelis Francijas čempionāta pēdējā posmā finišē labāko trijniekā

Kvadriciklists Meņģelis Francijas čempionāta pēdējā posmā finišē labāko trijniekā
Edgars Mengelis
Foto: www.xtremcom.fr

Francijā, "Castelnau de levis" trasē, aizvadītajā nedēļas nogalē notika Francijas čempionāta pēdējais posms kvadriciklu braucējiem. Trešo vietu dienas kopvērtējumā izcīnīja latvietis Edgars Meņģelis.

"Uz turieni devos ar lielāku pārliecību kā iepriekš. Sezonas laikā tika apgūts jaunais kvadricikls, un veiksmīgie starti Eiropas čempionātā deva papildus motivāciju. Trase bija ļoti tehniska, ar sarežģītiem lēcieniem un vajadzēja saņemties, lai visu izpildītu kā vajag un ustādītu ātru apli. Kvalifikācijā uzstādiju piekto apļa laiku, ar ko nebiju apmierināts. Trase ļoti patika un jutu, ka varu labāk," atklāja pats sportists.

"Uz pirmo braucienu izgāju ar ļoti labām domām. Starts nepadevās, bet pirmos līkumus izbraucu veiksmīgi un izvirzījos trešajā vietā. Brauciena vidū līderi aizmuka prom. Uz beigām atbrīvojos un sāku kāpināt tempu, un pēdējā aplī jau iesaistijos cīņā par otro vietu, taču neizdevās veikt apdzīšanu," par sacensībām stāstīja Meņģelis.

"Otrajā braucienā starts nesevišķi veiksmīgs. Aizbraucu kā ceturtais. Braucām visi cieši kopā, bet tad vienā no līkumiem pieļāvu kļūdu un izskrēju no trases. Atkritu uz septīto vietu, kad līdz brauciena beigām bija palikušas 10 minūtes. Nenokāru galvu un sāku dzīties pakaļ. Lieliska cīņa izvērtās un finišā ceturtā vieta, kas dienas kopvērtējumā deva trešo vietu," turpināja Latvijas kvadriciklists, kurš arī piebilda, ka ar sacensību iznākumu jūtas ļoti apmierināts. Šī sezona Meņģelim ir noslēgusies, taču jau tagad zināms, ka viņš startēs Francijas čempionātā arī nākamgad.