Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Klaužs

Ar ''Dzintara Apļa'' noslēdzošo posmu atklās Biķernieku trases 50 gadu jubilejas svinības

Ar ''Dzintara Apļa'' noslēdzošo posmu atklās Biķernieku trases 50 gadu jubilejas svinības
Publicitātes foto

Šīs nedēļas izskaņā, 10. un 11. septembrī, CSDD Biķernieku kompleksajā sporta bāzē tiks atzīmēta trases 50 gadu pastāvēšanas gadadiena, kuras ietvaros 10. septembrī norisināsies vēsturisko automašīnu sacensību „Dzintara Aplis” sezonas noslēdzošais posms un tiks noskaidroti Latvijas čempionu tituli un kausa ieguvēji. Uz starta kopumā varēs vērot vairākus desmitus automašīnas un braucējus no Baltijas valstīm un Krievijas.

„Dzintara Aplī” kā ierasts būs pārstāvētas piecas klases: „VAZ1300”, „VAZ1600”, „VOLGA”, „Formula Easter” un „Formula Mondial”. Starplaikos starp vēsturisko automašīnu braucieniem dosies arī Latvijas ātrākie „Moto600” un „Moto1000” motošosejas braucējus, kas cīnīsies par „Biķernieku Balvu”.

Pēc aizvadītajiem pieciem čempionāta posmiem „VAZ1300” klasē pirmās trīs vietas ieņem Aivars Laipnieks, Mārtiņš Lagzdiņš un lietuvietis Juzefs Maļevskis (Juzef Malevski). „VAZ1600” klasē cīņu par čempionu titulu aizvadīs Toms Bērziņš, Rūdolfs Šmits un Kristaps Ābols. „VOLGA” klasē šobrīd līderis ir Andrejs Paupers, tomēr par čempiona titulu cīnīsies arī Ainars Šēnfelds un Ivars Janeks. “Formula Mondial” klasē no pārējiem dalībniekiem atrāvies igaunis Jāks Kūls (Jaak Kuul), otrajā vietā vēl viens igauņu sportists – Tāvi Krons (Taavo Kroon), savukārt trešais Itālo Alsiņš. “Formula Easter” klasē pārliecinošā vadībā ir Andris Griķis, kuram seko Toivo Ninnas un Roberts Toms.

Skatītāji trasē tiek gaidīti jau no plkst. 9:00, kad visas klases veiks treniņbraucienus, pēc stundas sekos kvalifikācija un plkst. 12:00 gaidāma oficiālā sacensību atklāšana. Pēc tam, plkst. 13:00 „Formula” abas klases atklās pirmo sacensību braucienu, kam sekos „VOLGA”, „”VAZ” un motociklistu klases. Otrie braucieni sāksies plkst. 16:30, noslēgsies plkst. 19:00. Pēc sacensībām skatītājiem būs iespēja vērot Rīgas spīdveja skolas paraugdemonstrējumus un pēc tam plkst. 19:45 arī ilgi gaidītā apbalvošana.

10. septembrī, sākot no plkst. 10:00 līdz 15:00, būs iespēja apskatīt arī klasisko automašīnu izstādi „Youngtime Cars&Coffee”, kurai šobrīd pieteikušies ap 130 dalībnieki.

Blakus esošajā Rīgas Motormuzejā sporta sekcijā būs izvietota īpaša Biķernieku trasei veltīta ekspozīcija. Savukārt tie, kuri sacensību dienā nepaspēs apskatīt visas „Dzintara Apļa” automašīnas, būs iespēja tās aplūkot Rīgas Motormuzejā 11. septembrī.

Otrajā svinību dienā, 11. septembrī, trasē norisināsies „Zelta Mopēds” 8. posms.

Ieejas maksa uz sestdienas, 10. septembra, pasākumiem būs 5 eiro, bērniem līdz 12 gadu vecumam (ieskaitot), kā arī pensionāriem un invalīdiem, uzrādot apliecību, ieeja bez maksas. Uzrādot pasākuma ieejas aproci, ieeja Rīgas Motormuzejā 10. un 11. septembrī ar 50% atlaidi. 11. septembrī pasākumiem, kas norisināsies Biķernieku trasē, ieeja būs bezmaksas.

Informāciju sagatavoja:
Mārtiņš Lagzdiņš


Foto: Fantic Racing
1

Bijušais Jonasa komandas biedrs Bogerss pievienojas "Fantic" rūpnīcas vienībai

MXGP rūpnīcas komanda "Fantic" oficiāli paziņojusi par līguma noslēgšanu ar Braienu Bogersu, kurš līdz ar to kļuvis par pārinieku Glenam Koldenhofam.
Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.