Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Daideri cer uz finansiālu atbalstu

Daideri cer uz finansiālu atbalstu
Brāļi Daideri
Foto: www.teamdaiders.lv

Aizvadītajā nedēļas nogalē brāļi Jānis un Lauris Daideri uzvarēja pasaules čempionāta blakusvāģiem Francijas posmā, gūstot savu otro "Grand Prix" uzvaru pēc kārtas Tiesa, ne viss ir tik ideāli kā izskatās.

Otro reizi šajā sezonā brāļi lika organizatoriem pirms apbalvošanas ceremonijas sameklēt mūsu Latvijas himnu. Patīkamas atmiņas tālajā Francijā brāļi atstāja ne tikai sev, bet arī vairākiem tūkstošiem pasaules blakusvāģu motokrosa faniem. Rezultāts fantastisks, taču nemaz tik viegli neklājās.

Kvalifikācijas dienā tika konstatēts, ka "St. Jean de Angely" trase ir nedaudz pārveidota salīdzinājumā ar 2006. gadu. Nolīdzinātas bija visas ātrās virāžas, taču tas nemazināja īstos ātrumus trasē. Jau pirmajos treniņos iezīmējās ekipāžas, kurām labāk padodas šīs trases līkumi,kalni un lejas. Starp tām bija arī Daideri un kvalifikācijas brauciens to apstiprināja - startā otrie un finišā arī otrie.

Kvalifikācijas beigas atklāja dažas tehniskas ķibeles ar kurām tā īsti galā komanda tika nākamajā dienā tikai stundu pirms pirmā brauciena. Daideri bija spiesti pasvīst boksos, tādēļ rīta treniņā nobrauca tikai divus apļus un netika uz atklāšanas parādi.

Sacensības iepriecināja – trešā un otrā vieta braucienos, kas summā brāļiem Daideriem deva uzvaru posmā Pārējā dienas daļa tik priecīga nebija, jo puiši dzīvoja ''tualetē'' - visām trim uzvarētāju ekipāžām dopinga kontrole.

Neskatoties ne uz ko, komandas cīņas sparu tas nesamazina ne par gramu. Nākamā pietura Rudersberga. Daideri uzsver: "Ar lielu atbildības sajūtu gatavojāmies Francijas posmam un gatavosimies Rudersbergai. Situācija prasa atbildīgu un pareizu pieeju lietām. Lai noturētu izcīnīto, mēs bijām un esam spiesti iegrimt papildus saistībās. Proti. Mēs zinājām, ka Francijas trase ir smaga un ātra, tādēļ labu rezultātu varēs sasniegt ar labu tehniku. Mūsu gadījumā, tas ir motors. Motora cena ir 5700 eiro. Mums saziedoja Ķegumā, Kivioli un ziedojumu kontā Ls 1143. Uz Kivioli mēs dabūjām jaunu virzuli un atrestaurētu cilindru par 450 eiro. Mēs atradām iespēju, ka divu nedēļu laikā mums sagatavo jaunu motoru. Iegādes nosacījumi - avanss, testi un atlikusī summa. Pateicoties privātajai iniciatīvai no īsta atbalstītāja un fana mums tika radīta iespēja uz izdevīgiem nosacījumiem aizņemties. Mēs to izmantojām un pirms Francijas GP mēs aizņēmāmies Ls 2000, lai dabūtu notestēt jaunu motoru. Visas darbības ir sevi attaisnojušas. Motoru izdevās pielāgot Jāņa braukšanas stilam. Adaptācijas periods bija veiksmīgs. Mēs gribam noturēt šo motoru un braukt ar to šīs sezonas izšķirošajā posmā Rudersbergā. Mums pietrūkst pavisam nedaudz - Ls 1200. Visiem, visiem lūdzam palīdzīgu roku! Ātrākais ceļš palīdzībai un atbalstam mūsu mājaslapā teamdaiders.lv sadaļā ''Atbalsti savējos''. Tā būs milzīga artava arī nākamajai sezonai. Jau iepriekš pateicamies un aicinām uz Rudersbergu! Kas būs ar to brauksim, bet no sirds!"

Informāciju sagatavoja:
Team Daiders


, 2009-09-08 18:24, pirms 15 gadiem
Kaut nu puišiem sanāktu atrast atbalstītājus. Būtu žēl ja pazustu šāds Latvijas talants
, 2009-09-08 18:33, pirms 15 gadiem
Vajag atbalstīt nākamos čempionus! Sponsori, sarosās!
, 2009-09-08 18:42, pirms 15 gadiem
njaa shiem chaljiem patieshaam ir nepiecieshama shii nauda , jo vinji vismaz nes Latvijas teelu pasaulee un pieraada ka peec Serģa naaks jauni brauceeji un arii varees ciiniities par chempionu titulu
cerams ka dabuus sponsoru kas shiem nosponsorees jaunu moci un naakamsezon shiem buus pietiekoshi naudas lai sezonas viduu nevaidzeetu saakt domaat kur sadabuut naudinju....
, 2009-09-08 19:10, pirms 15 gadiem
kaut pa latam...!!! fani samaksajam...tas ir musu pasu rokās...!!!
lai daiderēni brauktu un nakosgad vinnētu PČ...!!!
varbut ieklausisies ari kads biezais... konta numuru ir...vajag gribesanu aizsutit latu vai cik kurs var...
akcija ''Biezais nu neēd vienu vakaru vakarinas restorānā,iedod bernam kabatas naudu par 1latu mazāk''...un daideri tev teiks paldies...ari mēs..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-09-09 10:04, pirms 15 gadiem
Ja man nav naudas, tad es nenodarbojos ar dārgām izklaidēm.
, 2009-09-09 13:17, pirms 15 gadiem
Piekrītu "cesinieks7". Jāmaksā arī mums, jo viņi mums sagādā pozitīvas emocijas.

"sportists32" - tad ziedo tiem, kas ir Tavi favorīti!

"Leopoldam" - Tev ir taisnība, bet ne jau posmu pirms finiša, kad kaklā var uzkārt vismaz bronzas medaļu...
, 2009-09-10 12:36, pirms 15 gadiem
Es piekrītu tam,ja gribi sportot,pats maksā......Bet tas vairāk gan uz amatieru jomu un sporta veidiem ar mazām izmaksām.Motokrosu skatās daudz skatītāju,tehnisks sporta veids,sportistu veselība......Viss ir tajā ,ka mums nav ne fondu,ne biedrību,ne komandu....Viss valstī notiek uz pašu entuziasma
Foto: Raimonds Volonts

Autošosejas sezonas atklāšanā "ABC Race" klasē triumfē Agafonovs, "Dzintara aplī" uzvara Švaglim

Ar dramatiskām sacensībām un pozitīvu trases dienu svētdien, 21. aprīlī, Biķerniekos tika aizvadīts “MANO CUP” autosporta pasākums. Trackday daļā savus spēkus trasē ar ielas un sacīkšu automašīnām izmēģināja gan pieredzējuši, gan jauni dalībnieki, savukārt “ABC Race” un “Dzintara apļa” autošosejas seriālu sezonas atklāšanā tika piedzīvotas aizraujošas cīņas un pamatīgas avārijas.
Andžejs Ļebedevs. Foto: no Andžeja Ļebedeva arhīva

Andžejs Ļebedevs: "Gribu pierādīt, ka neesmu GP seriālā nejauši"

Jau pavisam drīz - 27. aprīlī - startēs 2024. gada spīdveja "Grand Prix" seriāls jeb individuālais pasaules čempionāts. Pirmo reizi vēsturē starp tā pamatdalībniekiem būs Latvijas spīdvejists - daugavpilietis Andžejs Ļebedevs. 2017. gada Eiropas čempions sekmīgi sāka jauno sezonu un cer sekmīgi sākt arī GP seriālu Horvātijā.
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.