Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Rallijs "Madona 2012" sestdien tiks turpināts; sportisti startēs, pieminot cīņu biedru

Rallijs "Madona 2012" sestdien tiks turpināts; sportisti startēs, pieminot cīņu biedru
Foto: Aigars Tīdmanis, Go4speed

Pēc piektdien notikušās traģēdijas, kad sacīkšu negadījumā gāja bojā Normunda Verbeļa ekipāžas stūrmanis Igors Bartaščenoks, sestdien Latvijas rallija čempionāta posms rallijs „Madona 2012” turpināsies. Sportisti pieminēs bojā gājušo cīņu biedru, automašīnām piestiprinot sēru lentītes. Sacensību žūrija pēc notikušā pirmatnējās izpētes nelaimi apzīmējusi par sacīkšu negadījumu. Citā negadījumā cietusī lietuviešu Roka Kvaraciejus/Audrjus Šoša ekipāža Madonas slimnīcā atrodas ārstu aprūpē. Sportisti piedzīvojuši dzīvību neapdraudošus sasitumus un līdz ar ārstu atļauju ir gatavi pamest slimnīcu.

Latvijas rallija čempionāta ceturtā posma - rallija „Madona 2012” laikā piektdien notikuši divi negadījumi, vienā no tiem traģisks iznākums. Rallija pirmajā ātrumposmā, 3. kilometrā pēc starta avāriju piedzīvoja ekipāža Normunds Verbelis/Igors Bartaščenoks, kā rezultātā, gūstot nāvējošas traumas, stūrmanis Bartaščenoks notikuma vietā diemžēl gājis bojā.

Vienlaicīgi bija sācies otrais ātrumposms, kurā avāriju piedzīvoja lietuviešu ekipāža Roks Kvaraciejus/Audrjus Šošs. Abi sportisti ar traumām nogādāti Madonas slimnīcā. Sākotnējā informācija liecina, ka lietuviešu dzīvībai briesmas nedraud.

Latvijas Automobiļu federācija veic apstākļu noskaidrošanu un situācijas izmeklēšanu, lai noskaidrotu negadījumu cēloņus. Rallija „Madona 2012” norise šobrīd ir apturēta, par tālāko sacensības norisi vai atcelšanu informēsim.

Latvijas Automobiļu federācija izsaka visdziļāko līdzjūtību Igora Bartaščenoka tuviniekiem.

Ekipāža Verbelis/Bartaščenoks ir autorallijā pieredzējusi, pavadot sportā vairākas sezonas, savulaik bijusi Latvijas nacionālo seriālu medaļnieku pulkā. Arī Lietuvas ekipāža Kvaraciejus/Šošs ir pieredzējusi, bijusi Latvijas un Lietuvas čempionātu medaļnieku pulkā.

Informāciju sagatavoja:
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs


, 2012-06-08 21:30, pirms 12 gadiem
Izsaku līdzjūtību
, 2012-06-08 22:43, pirms 12 gadiem
Traģisks zīmogs rallijam. Nezināmi ceļi dara savu. Pievienojos bēdās.
, 2012-06-08 23:53, pirms 12 gadiem
guntis86 rakstīja: Traģisks zīmogs rallijam. Nezināmi ceļi dara savu. Pievienojos bēdās.
Madonas ceļi ir vispiemērotākie rallijam,to paši sportisti vienmēr ir izcēluši.Tas ka no 120 ekipāžām tikai 40 iemēģina ceļus izmēģinājumbraucienos tas ir pašu sportistu lēmums.Viņi apzinās kur startē ,kādā sporta veidā.Madonas pusē raļļi bija PSRS laikā,bija pirms 15 gadiem,bija pirms 5 gadiem un ir šogad un bus turpmāk.
, 2012-06-11 17:56, pirms 12 gadiem
Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.