Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Ņūgārdens uzvar otrajā "IndyCar Series" posmā

Juris Miņins
Juris Miņins

Ņūgārdens uzvar otrajā "IndyCar Series" posmā
Džozefs Ņūgārdens
Foto: AFP/Scanpix

Otrajā "IndyCar Series" čempionāta posmā, kurš norisinājās Arizonas štatā, uzvaru izcīnīja Džozefs Ņūgārdens, kuram to palīdzēja paveikt veiksmīgāka pitstopu stratēģija.

Jāsaka, ka "ISM Raceway" autotrekā notikušās sacensības bija gana interesantas, jo tajās netrūka drāmas un arī uzvarētājs noskaidrojās vien pēdējos apļos.

Jāsāk gan ar to, ka no pirmās starta pozīcijas trasē devās pirmajā posmā negaidītu uzvaru izcīnījušais Sebastjans Burdē, kurš arī saglabāja savu vietu gan pēc starta, gan arī vēlāk. Tiesa, visam labajam pienāk beigas un arī Burdē līderību izbaudīja vien līdz brīdim, kad kļūdījās iebraucot tehniskās apkopes stacijā, kur notrieca vienu no komandas mehāniķiem. Ar to arī viņa cīņa par pirmo vietu noslēdzās.

Jāpiebilst, ka Burdē nebija vienīgais, kurš zaudēja savas pozīcijas pēc iebraukšanas "boksos", jo šajās sacīkstēs netrūka ne notriekto mehāniķu, nedz arī nepieskrūvēto riteņu.

Tikmēr Džozefs Ņūgārdens, kurš startēja no septītās pozīcijas, pamazām pietuvojās līderiem, kuri paši pieļāva kļūdas, piemēram, Vils Pauers sacīkstes noslēdza priekšlaicīgi, ietriecoties trases nožogojumā. Tas Ņugārdenam deva iespēju izvirzīties līderpozīcijās, taču ne uz ilgu laiku, jo drīz pēc tam avāriju piedzīvoja arī Eds Džonss, bet Ņūgārdens izbraukušo drošības mašīnu nolēma izmantot, lai iegrieztos pie saviem mehāniķiem pēc jauna riepu komplekta.

Jāpiebilst, ka Roberts Vikenss, Alekss Rosi un Skots Diksons gan palika trasē, cerot, ka viņu riepas būs pietiekoši labas, lai novestu sacīkstes līdz labvēlīgam iznākumam. Kā izrādījās vēlāk, tad labāko lēmumu pieņēma Ņūgārdens, kurš atgriezās trasē un vienu pēc otra apsteidza visus līderus, finišējot pirmajā vietā.

Otro pozīciju ieņēma Vikenss, bet trešais palika Rosi.

Pirmā posma uzvarētājs un "pole position" īpašnieks Burdē sacīkstes noslēdza 13. vietā. Interesanti, ka šajā posmā Ziemeļamerikas vadošajā formulu seriālā debitēja Pietro Fitipaldi, divkārtējā F1 čempiona Emersona Fitipaldi mazdēls. Debija gan neizdevās, jo Pietro sacīkstes noslēdzās pēc 49 apļiem, kas kopvērtējumā viņam deva pēdējo vietu, t.i., 23. pozīciju.

IndyCar Series 2. posma labākie momenti

IndyCar Series, 2018. gada sezonas kopvērtējums, TOP-15

#PilotsPunkti
1.Džozefs Ņūgārdens77
2.Aleks Rosi72
3.Sebastjans Burdē70
4.Greiems Reihals63
5.Raiens Hanters-Rejs62
6.Džeimss Hinklifs61
7.Skots Diksons60
8.Roberts Vikenss57
9.Tonijs Kanāns43
10.Marko Andreti40
11.Simons Paženo38
12.Takuma Sato37
13.Eds Džonss34
14.Gabijs Čavezs31
14.Spensers Pižo31
14.Vils Pauerss31
.........

Izmantotie resursi:
https://www.indycar.com/