Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Toyota" prezentē iespaidīgo prototipu, ar ko Alonso startēs Lemānā

Juris Grīns
Juris Grīns

"Toyota" prezentē iespaidīgo prototipu, ar ko Alonso startēs Lemānā
Jaunais "Toyota TS050 Hybrid" prototips
Foto: Toyota Gazoo Racing

"Toyota Gazoo Racing" komanda prezentējusi sava LMP1 klases prototipa "TS050 Hybrid" jaunāko versiju un mainītu mašīnas krāsojumu.

Ar šādu auto divkārtējais F1 čempions Fernando Alonso šogad pirmo reizi karjerā startēs Lemānas 24 stundu sacīkstēs, kā arī aizvadīs citus FIA WEC pasaules čempionāta posmus. Kā zināms, Alonso jau janvārī ASV piedalījās Deitonas 24 stundu sacensības, īsi pēc tam parakstot līgumu ar "Toyota" rūpnīcu par startēšanu FIA WEC.

Alonso mašīnu dalīs ar bijušajiem F1 pilotiem Sebastjēnu Buemī un Kazuki Nakadžimu, taču primārais mērķis tomēr ir starti F1 pasaules čempionātā, tādēļ viņš piedalīsies tikai tajos FIA WEC posmos, kas nepārklājas ar "Formula 1" nedēļas nogalēm.

"Toyota" komandā 2018. gada sezonā startēs arī Maiks Konvejs, Kamui Kobajaši un Hosē Marija Lopess, kuri pilotēs otru "TS050 Hybrid" prototipu.

"Toyota" rūpnīca šogad autosportā iesaistīta ļoti plaši, jo līdzdarbojas arī pasaules rallija čempionātā (WRC), Dakaras rallijā, startēs Nirburgringas 24 stundu sacensībās, NASCAR, kā arī Japānā bāzētajā "Super GT" seriālā, tur notiekošajā nacionālajā rallija čempionātā un citur.

Izmantotie resursi:
トヨタ自動車株式会社 公式企業サイト

     [+] [-]

, 2018-02-08 15:14, pirms 6 gadiem
Toyota uzvarēs LeMans un tas projekts tiek slēgts.