Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Laikapstākļu dēļ tiek pārceltas Ziemas kausa Folkreisa un krosa sacensības

Laikapstākļu dēļ tiek pārceltas Ziemas kausa Folkreisa un krosa sacensības
Publicitātes foto

LAF Folkreisa Ziemas kausa un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa nākamie posmi pārcelti. Pilskalnu sacīkste Jēkabpils pusē pārcelta uz 27. februāri, bet Brenguļu posms šobrīd pārcelts uz nenoteiktu laiku.

Pagājusi kārtējā nedēļa, kas arvien vairāk aiz loga atgādināja rudenīgu pavasari – ziemas brīnums nav sagaidīts. Līdz ar to 13. februārī paredzētais posms Jēkabpils pusē, Kalna pagasta Pilskalnu trasē pārcelts uz 27. februāri. Savukārt 21. februārī paredzētais Brenguļu-2 posms pārcelts uz nenoteiktu laiku un notiks tikai pilnvērtīgas ziemas apstākļos. Trešais no atlikušajiem pasākumiem – 6. martā Smiltenē paredzētais – pašlaik netiek “aiztikts” un saglabā savu vietu kalendārā.

Pilskalnu sacīkste jau pāris nedēļas bija gaidīšanas režīmā un laika apstākļi liecināja, ka diez vai 13. februārī sacīkste notiks. Jēkabpilieši gan turpina gatavoties, pārceļot sacīksti pāris nedēļas vēlāk: “Tāpat, kā visur citur Latvijā, arī mums lieliski sagatavotā ziemas trase nokusa dažu dienu laikā,” saka viens no rīkotājiem Māris Līcis. “Skaidrs, ka bija jānotiek brīnumam, lai šo sestdien kaut kas varētu notikt. Tomēr saglabājam vēlmi sarīkot posmu, pārceļam to uz priekšu un gaidām ziemu!”

Brenguļu situācija ir kritiskāka. Atkusnī trase visai pamatīgi cietusi, tāpēc Valmieras puses sacīkste varētu notikt tikai pārliecinošas ziemas gadījumā. Organizators Arnis Odiņš: “Lai arī mēs azartiski esam gatavi rīkot un organizēt, šoreiz loģika liek atteikties no 21. februāra posma. Trase atkusnī pamatīgi cietusi, tā ir izskalota tik ļoti, ka, lai to sakoptu, jāiegulda lielāks darbs nekā pēc rudens posma. Līdz ar to, ja runa ir tikai par vienu pasākumu, kurš, turklāt, nav garantēts, ka varēs notikt, nav racionāli šobrīd ieguldīt darbu un līdzekļus. Šoziem Brenguļos kaut kas varēs notikt tikai tad, ja būs milzīgs sals un ļoti daudz sniega. Cik tas ir reāli, katrs pats var spriest.”

Jebkurā gadījumā, ziemas sezona formāli paliek atvērta, sportistiem jābūt gataviem reaģēt uz 27. februāri un 6. martu, kā arī uz vēlākajiem datumiem. Viena no prognozēm liecina, ka siltajam februārim var sekot “otrā ziema” marta vidū un beigās.

Sacensības var notikt vai nu sniega un ledus apstākļos, vai nu kailsalā, ja trase ir līdzena. Dubļu cīņas praktiski tiek izslēgtas, jo, pirmkārt, daļa sportistu atsakās šādās cīņās piedalīties, otrkārt, vēlāk trases sakopšanas darbi vasaras sezonai ir pārāk nopietni. Abos gadījumos tie ir ievērojami finanšu zaudējumi rīkotājiem.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv