Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Alonso: "Mums pietrūkst ātruma"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alonso: "Mums pietrūkst ātruma"
Alonso Deitonā pilotē "Ligier" prototipu
Foto: EPA/Scanpix

Deitonas 24 stundu brauciena pirmajā kvalifikācijā uzstādījis 12. rezultātu, spāņu autosportists Fernando Alonso atzīst, ka "Ligier" prototipam pietrūkst ātruma, lai ar to būtu iespējams reāli cīnīties par uzvaru sacīkstēs.

Kā zināms, šī mēneša beigās divkārtējais F1 čempions Alonso aizvadīs savas pirmās autošosejas izturības sacīkstes karjerā, startējot "United Autosports" komandas sastāvā. Sportists cīņā dosies ar "Ligier JS P217" prototipu, ko dalīs ar Lendo Norisu un Filu Hensonu.

Aizvadītajā nedēļā notika treniņbraucieni, bet svētdien - pirmā kvalifikācija, kurā tika noskaidrotas vien katras komandas ieņemamās garāžas boksu celiņā, kamēr cīņa par starta vietām vēl priekšā, bet sacensības notiks 27. un 28. janvārī.

"Atlikušajā laikā tiks veikts maz izmaiņu un to pašu var attiecināt uz mašīnas veiktspēju," komentē Alonso. "Protams, vēl aizvadīti tikai testi, bet ir jāatrod vairāk ātruma, lai sacensībās būtu konkurētspējīgāki. Neesmu veicis ļoti daudz apļus, bet jūtos diezgan labi sagatavojies sacīkstēm. Šī bija laba nedēļas nogale, kurā strādājām kopā ar komandu, komandas biedriem, esam noskaņojušies dalīties ar informāciju un adaptējušies, iemācījušies rast kompromisus. Tas arī bija galvenais mērķis, ko esam izpildījuši. Iespējams visvairāk pārsteidza tas, cik maz laika pavadīju mašīnā. Sesijas nebija ļoti garas, ar mašīnu ir jādalās, tāpēc tiek zaudēts laiks arī pilotu nomaiņas laikā, regulējumu maiņas laikā, un faktiski es nobraucu maz apļus. Tas pārsteidza, tomēr tā ir daļa no šīs spēles un 24 stundu laika sacensībās būtu iespēja veikt daudzus apļus."

Ar ātrāko rezultātu pirmo kvalifikāciju pabeidza bijušais F1 pilots Felipe Nasrs, kurš startē ar "Cadillac" prototipu. Pašlaik tieši šīs markas spēkrati izrādījušies izteikti ātrākie Deitonas trasē, dominējot arī visos treniņbraucienos.

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...

     [+] [-]

, 2018-01-08 18:53, pirms 6 gadiem
Lemānā ļoti labi varēja redzēt ka Ligier totāli nevelk. Kaut ko var sasniegt tikai uz konkurentu kļūdu rēķina.