Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Dāniels Lācis kļūst par "Openkart" Ceļojošā kausa ieguvēju

Juris Grīns
Juris Grīns

Dāniels Lācis kļūst par "Openkart" Ceļojošā kausa ieguvēju
Dāniels Lācis
Foto: Toms Kalnītis

Ar Dāniela Lāča visai pārliecinošu un pelnītu uzvaru sestdien, 7. janvārī "Triobet kardikeskus" trasē Tallinā noslēdzās VIII Openkart Ceļojošā kausa izcīņa.

Dāniels bija ātrākais ar sešiem no desmit kartiem un ar visiem spēja uzrādīt TOP 3 laikus, turpretī Krišs Jaunzemis ātrākais bija ar trīs kartiem, deviņas reizes TOP 3, un summā uzvarētājam zaudēja 0,53 sekundes, jeb vidēji piecas simtdaļas ar katru kartingu. Neliels mierinājums Krišam ir uzrādīts sacīkstes ātrākais aplis 35,75. Tādējādi Krišam neizdevās kausu izcīnīt trešo reizi un šogad uzvarēt visās svarīgākajās Openkart sacīkstes un ieskaitēs. Interesanti, ka četros gados veiksme Jaunzemim kausa izcīņā uzsmaida tad, kad nav izcīnīts čempiontituls, bet titula gadā kausu iegūt neizdodas.

Stabili trešajā vietā, bet bez ierunām zaudējot līderiem finišēja Andrejs Laipnieks - viņa apļa laiku summa bija par gandrīz divām sekundēm sliktāka nekā Dānielam. Andrejs ar vienu kartu bija ātrākais, bet TOP 3 finišēja ar sešiem kartiem. Šogad uz pjedestāla kāpa tie paši trīs braucēji, kas pirms gada. Tikai toreiz Dāniels bija trešais, bet Krišs ar Andreju finišēja attiecīgi 1. un 2. vietā.

Lielisks sniegums sestdien Kristapam Grīniekam, kurš finišēja ceturtais un ar četriem kartiem uzrādīja TOP 3 laiku, ņemot vērā, ka šogad Kristaps brauca nepilnu sezinu un kvalifiējās kausa izcīņai kā pirmais rezervists. Renārs Paiders finišēja piektais - trīs reizes ieņemot 4.vietu, turklāt ar vienu kartiem bija vienāds laiks ar trešo vietu, tomēr kā 'tie-braker' ir izmantota izcīnītā vieta sacīkstē, kas augstāka ir Dānielam. Pēdējā braucienā lielajā sešiniekā, par nieka 0,01 sekundi pārspējot Edgaru Sproģi, finišēja Artūrs Freimanis, kurš arī iekļuva sacīkstēs kā pēdējais no rezervistiem, jo aizvadīja tikai dažas čempionāta sacīkstes. Freimo augstākais sasniegums ar kādu koartiem 5.vieta. Tomēr Edgaram Sproģim nav pamata 'kreņķēties', jo septītā vieta ir fantastisks sasniegums un Edgars noteikti sagādāja dienas lielāko pārsteigumu, turklāt pēc labākā apļa laika ieņēma pat piekto vietu. Ar sešiem karrtiem Edgars uzrādīja TOP 6 laiku, labākais sniegums - 4.vieta.

Jurijs Fedorenko finišēja astotais, kaut gan dalībnieki prognozēja, ka Izaicinājuma kaua ieguvējam būs pa spēkam pacīnīties par pjedestālu. Jurija augstākais sniegums 6.vieta. Par pārsteigumu parūpējās Zane Mēnese un nevis par to, ka finišēja devītajā vietā, bet Zane bija vienīgā ne no pirmā četrinieka, kam izdevās ar kādu no kartiem iebraukt tijniekā. Pirmo desmitnieku noslēdza Jānis Čudovs.

Sacensību rezultāti ("Top 10")

VietaBraucējs
1.Dāniels Lācis
2.Krišs Jaunzemis
3.Andrejs Laipnieks
4.Kristaps Grīnieks
5.Renārs Paiders
6.Artūrs Freimanis
7.Edgars Sproģis
8.Jurijs Fedorenko
9.Zane Katrīne Mēnese
10.Jānis Čudovs

Visi rezultāti: Openkart - amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
Openkart - amatieru kartinga sacensības