Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

"Rally Liepāja" startēs Lukjaņuks un ekipāža no Paragvajas

"Rally Liepāja" startēs Lukjaņuks un ekipāža no Paragvajas
Lukjaņuka ekipāža
Foto: fiaerc

FIA Eiropas Rallija čempionāta (ERČ) pirmā posma Rally Liepāja rīkotāji saņēmuši pieteikumus no 14 ekipāžām, no kurām septiņas sacensībās piedalīsies ar pilnpiedziņas R5 klases automašīnām. Rally Liepāja startēs 2015. gada ERČ kopvērtējuma trešās vietas ieguvējs Aleksejs Lukjaņuks, kurš kopā ar stūrmani Alekseju Arnautovu pilotēs Ford Fiesta R5. Dalībnieku pieteikumu pieņemšana noslēgsies 21. janvārī, bet sacensības norisināsies no 5. līdz 7. februārim Liepājas un Kuldīgas apkārtnē.

Jaudīgākajā pilnpiedziņas ieskaites klasē – ERC, kurā startē ekipāžas ar R5 un S2000 klases automašīnām, kopumā saņemti septiņi pieteikumi. Lukjaņukam šis būs trešais starts Rally Liepāja. 2013. gadā viņam izvērtās intriģējoša cīņa par trešo vietu ar franču leģendu Fransuā Delekūru. Lai gan cerības par goda pjedestālu nepiepildījās (sacensību priekšpēdējā ātrumposma laikā ekipāža izbrauca ārpus trases un automašīnas bojājumu dēļ no rallija izstājās), Lukjaņukam par sacensību gaitā parādīto cīņassparu tika piešķirta prestižā'' Colin McRae Flat Out Trophy''. Savukārt pērn Lukjaņuks otrā ātrumposma laikā piedzīvoja avāriju, un dalību sacensībās turpināja pēc Rallijs 2 noteikumiem, sacensību finišā uzrādot ātrāko laiku sešos no 11 ātrumposmiem.

Pieteikums saņemts arī no 2015. gada Eiropas čempiona ERC2 ieskaites klasē Dávid Botka, kurš Liepājā pērn brauca ar ''Mitsubishi Lancer Evo IX'' un ierindojās piektajā vietā (ERC2). 2016. gadā Botkas rīcībā būs ''Citroën DS3 R5'' automašīna. Līdz šim vienīgo pieteikto ''Škoda Fabia R5'' auto pilotēs poļu ekipāža Hubert Ptaszek. Tikmēr ar Ford Fiesta R5 startēs vairākas ekipāžas: Tomasz Kasperczyk un Jarosław Kołtun, pārstāvot Poliju, Frank Tore Larsen – Norvēģiju. Vēl vienu ''Ford Fiesta R5'' pilotēs čehu autosportisti Roman Odložilík.

''Rally Liepāja'' šogad unikālu gaisotni piešķirs ekipāža, kas dalībai rallijā būs mērojusi īpaši tālu ceļu – ar Latvijā populāro ''Mitsubishi Lancer Evolution X'' sacensībās piedalīsies Jose Luis Jacquet Rios, kuri Liepājā ieradīsies no Dienvidamerikas kontinenta valsts Paragvajas.

Priekšpiedziņas automašīnu ieskaites klasē ERC3 šobrīd saņemti pieteikumi no sešām ekipāžām. Divas no tām sacīkstēs startēs ar Latvijas Automobiļu federācijas izsniegtu licenci – Emīls Blūms / Rūta Lībiete (''Peugeot 208 R2''), kā arī Petr Turkin (''Citroën DS3 R3T''). Ziemas rallijam pieteicies arī kaimiņvalsts Lietuvas autosportists Laurynas Diržininkas (''Ford Fiesta R2'') un poļu autosportists Łukasz Pieniążek (''Opel Adam R2''). Savukārt Peugeot 208 R2 auto pilotēs ungārs László Német un norvēģis Steve Røkland.

''Rally Liepāja'' jau ceturto reizi iekļauts FIA Eiropas Rallija čempionāta kalendārā un šogad tam piešķirts gods uzsākt 64. FIA Eiropas rallija čempionāta sezonu. Turklāt, Liepājas un Kuldīgas apkārtnē paredzētās sacensības būs vienīgais čempionātā iekļautais ziemas rallijs, kurā ekipāžas startē ar garajām sporta radzēm.

Rally Liepāja ieejas kartes, kas ļaus apmeklēt abas sacensību dienas, pieejamas tirdzniecības vietās Liepājā, Kuldīgā, Saldū, Talsos un Rīgā, un to cena ir EUR 25,00. Ieejas kartes iespējams iegādāties arī Latvijas rallija čempionāta oficiālajā interneta mājaslapā LRČ

Informāciju sagatavoja:
Jānis Unbedahts