Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Gasparovičs: "Boksos varēja sastapt Montoiju, Fittipaldi un citas slavenības"

Juris Grīns
Juris Grīns

Gasparovičs: "Boksos varēja sastapt Montoiju, Fittipaldi un citas slavenības"
Ēriks Gasparovičs
Foto: no sportista personīgā arhīva

Novembra vidū, ASV pilsētā Lasvegasā norisinājās starptautiska mēroga kartinga sacensības "SKUSA SuperNats XX", kurās piedalījās arī divi sportisti no Latvijas – Ēriks Gasparovičs un Nauris Danbergs. Gasparovičs startēja "S4 SM by Evinco" klasē, cīnoties ar aptuveni 30 konkurentiem. Fināla cīņās viņš nopietni pretendēja uz iespēju kāpt uz goda pjedestāla, taču līdz galam tomēr nepaveicās un Ērikam no cīņas nācās izstāties.

Sacīkšu nedēļa sākās ar piecām treniņbraucienu sesijām, kurās Gasparovičs sasniedza 14., 8., 10., 12. un 14. rezultātu. Iesildīšanās braucienos pirms kvalifikācijas viņš atradās 18. un 3. vietā. Pēc tam sekoja kvalifikācija un hītu braucieni. Kvalifikācijā Gasparovičs sasniedza desmito labāko rezultātu, pirmajā hītā no desmitās vietas startā izdevās pakāpties uz sesto, bet trešajā līkumā viens no konkurentiem sportistu sagrieza un rezultātā - 13. vieta. Otrajā hīta no 10. vietas startā izdevās pakāpties uz 5. un tajā arī tika finišēts, bet par pārkāpumu startā tika piešķirts trīs pozīciju sods un rezultātā 8. vieta. Trešais hīts pagalam neveiksmīgs - lai gan sākumā izdevās nokļūt pat 4. vietā, finišs netika sasniegts un rezultāts anulēts.

Ērika komentārs pēc atgriešanās no Lasvegasas: "Sacensības Lasvegasā ir ļoti augstā līmenī, tās ir lielākās Amerikā un pulcē kopā stiprus braucējus no visas pasaules, ļoti emocionālas jo nekad nebija nācies startēt sacensībās kurās piedalījās F1 braucējs Serhio Peress, boksos varēja sastapt Montoiju, Fittipaldi un citas slavenības. Sacensības bīstamas, avārijas daudz, brauc viņi ļoti dusmīgi, tāpēc Naurim Danebergam no sākuma gāja ļoti grūti, viņš startēja Micro Swift klasē, bet beigās jau bija labāk un finālā no 40. vietas - 25 vieta. Es braucu uz turieni ar domu iebraukt trijniekā, no sākuma gāja grūtāk, bet man viss bija saplānots, lai es finālā varētu cīnīties par pjedestālu, tā arī bija, ja ne tehniska kļūme. Startēju finālā no 6 vietas, starts – piektais, pēc 2 apļiem - ceturtais, noķēru trijnieku, sāku uzbrukt un ātrumkloķis palika man rokā un man finišs. Bija ļoti, ļoti skumji. Uzvarēja Pasaules čempions KZ klasē Marks. Man ļoti palīdzēja Jelgavas ielu sacīkstes lai es tur varētu labi justies un dusmīgi braukt man nebija jāmācās. Secinājums - iespaidi par valsti, cilvēkiem Lasvegasu, sacensībām tie labākie, būs vien jāatgriežas, savādāk tāds nepadarīts darbs palika. Ņemot vērā daudzu sportistu interesi, iespējams, ka komplektēsim komandu uz 2017. gada Supernats 21. sacensībām."

Savukārt, otrs Latvijas pārstāvis Nauris Danbergs "Micro Swift" klasē finālsacīkstes noslēdza 25. vietā starp 40 startējušajiem braucējiem.

Citā klasē šajās kartingu sacīkstēs startēja arī pazīstamais F1 pilots Serhio Peress, kuram finālsacīkstēs nepaveicās - tika piedzīvota izstāšanās. Tāpat uz starta izgāja šī gada "Indy 500" sacensību uzvarētājs Aleksandrs Rosi, kurš arī izstājās.

Visi sacensību rezultāti pieejami šeit: https://speedhive.mylaps.com/Organi...