Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Liepiņš

Tehniskas problēmas liedz Lijcam sacensībās Krievijā pacīnīties par uzvaru

Tehniskas problēmas liedz Lijcam sacensībās Krievijā pacīnīties par uzvaru
Nikita Lijcs. Publicitātes foto

Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā aizvadītas vienas no leģendārākajām sacīkstēm ‘’River Marathon Ice Race’’ jeb Ledus sacensības, kas pēc Krievijas tradīcijām ir gada noslēdzošais pasākums ātrumlaivām.

Viens no Latvijas titulētākajiem ātrumlaivu pilotiem Nikita Lijcs šogad saņēma īpašu uzaicinājumu no Krievijas ūdens motorsporta federācijas piedalīties sajās leģendārajās sacensībās. Sportists ielūgumam piekrita un sacensībās startēja P750 katamarānu klasē kopīgā ekipāžā ar Krievijas pilotu Dmitriju Krilovu, kas ir viens no Pasaules spēcīgākajiem pilotiem šajā klasē.

Sacensības notika greznajā Sanktpēterburgas pilsētā, Ņevas upē, kur vienkopus bija sapulcējušies 44 dalībnieki no Krievijas, Baltkrievijas un mūsu Latvijas braucējs. Dalībnieki startēja astoņās klasēs ar sacensībām divos posmos, kur katrs posms bija 20 km garumā.

Noskanot starta signālam, Ņikita Lijcs ar savu komandas biedru izrāvās vadībā un stabili turēja savu pozīciju līdz brīdim, kad laivas dzinējam sāka zust jauda. Ekipāža, samazinot gaitu, uzreiz steidzās noskaidrot dzinēja problēmu un, neskatoties uz sarežģītajiem laika apstākļiem, turpat upes vidū sportistiem izdevās atrisināt problēmu. Laikā, kamēr sportisti risināja dzinēja tehniskās problēmas, konkurenti jau bija pasteigušies krietnu gabalu priekšā, tomēr Lijcs un Krilovs apņēmīgi turpināja savu cīņu un viņiem izdevās panākt pārējās ātrumlaivas, tādējādi turpinot cīņu par uzvaru.

Diemžēl, nesasniedzot pirmā posma pusi, problēma atkārtojas ar daudz nopietnākām sekām, kuras uzreiz uz vietas nevarēja salabot, tāpēc ekipāža bija spiesta izstāties no sacensībām.

Apbalvošanas ceremonijā Ņikita Lijcs ar savu komandas biedru Dmitriju Krilovu par neatlaidīgu cīņu un velmi uzvarēt, tika pagodināti ar Andreja Bernicina kausu, kas ir atmiņas kauss par piemiņu vienam no labākajiem Krievijas ātrumlaivas pilotiem.

Komanda lepojas ar šādu balvu un atgriezīsies nākamajā gadā, lai atkal cīnītos par uzvaru.


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.