Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pārsteigumiem bagātajā Kandavā uzvar Grīnieks

Juris Grīns
Juris Grīns

Ar notikumiem pilns izvērsās 2017. gada Openkart čempionāta sezonas astotais posms Kandavas kartodromā. Rekordlielā 66 dalībnieku konkurencē, piecas reizes uzlīstot lietum, otro uzvaru sezonā izcīnīja Kristaps Grīnieks.

Otro vietu savā pirmajā Openkart čempionāta sacīkstē izcīnīja kandavnieks Adrians Lasis, bet trešais Ivars Vilkens, kura sniegums gan B finālā, kuru viņš uzvarēja, gan finālā bija viens no lielākajiem šī posma pārsteigumiem, turklāt abos braucienos Ivars aizraujošā cīņā spēja aiz sevis noturēt 2015.gada Izaicinājuma kausa ieguvēju Kasparu Ritumu. Adrianam un Ivaram šis ir pirmais pjedestāls Openkartā, bet Kristapam 7.uzvara un 15.pjedestāls.

Izaicinājuma kausā uzvara Adrianam, Ivars otrais, bet trešais Vadims Bergfelds - lieki piebilst, ka visiem trim šis arī ir pirmais Izaicinājuma kausa pjedestāls. 90+ ieskaitē pirmā uzvara Vilnim Kepem, bet otro un trešo vietu izcīnīja Kaspars Cikmačs un Alvils Zilemanis. Debitantiem bez variantiem labākais Adrians, otrais Artjoms Šestakovs, bet trešais Oļegs Moskals, kurš finālu uzsāka no savas pirmās pole postition karjerā.

Fotogalerija: https://goo.gl/C6VeMb

Komandām pirmā vieta vietējiem pārstāvjiem "Kandavas kartodroms" ar Adrianu Lasi, pieredzējušo Juri Pavloviču un Ivaru Usu sastāvā, otrie pirmo reizi uz pjedestāla "Daugmale Racing" ar tēvu un dēlu sastāvā - Juriju Šestakovu un Artjomu Šestakovu. Trešajā vietā "Movers.lv" ar Kasparu Ritumu un Artūru Freimani. Pagalam neveiksmīga Kandava izrādījās līdzšinējiem līderiem "Spiediens" un "3Pera" - lai arī pa vienam līderim katrā komandā bija ierindā, tomēr no kvalifikācijas loterijas nekas labs nesanāca un abām komandām šoreiz apaļa nulle punktu ailītē, bet par jaunajiem kopvērtējuma līderiem kļuva mūveri.

Gan milzīgā konkurence, gan mainīgie laikapstākļi visvairāk galvassāpes sagādāja tieši līderiem, kuriem bija vajadzēja liela deva veiksmes, lai vispār nokļūtu finālā, īpaši tādēļ, ka brīdī, kad trasē devās pēdējā kvalifikācijas grupa ar iepriekšējā posma labākajiem braucējiem, sākas visai pamatīgs lietus un uz neko vairāk kā uz rezultātu sestā desmita beigās cerēt nevarēja.

8. posma rezultāti: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Izaicinājuma kausa 8. posma rezultāti: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības
90+ ieskaites 8. posma rezultāti: Openkart - amatieru kartinga sacensības
Kopvērtējums: Openkart - amatieru kartinga sacensības

Izmantotie resursi:
Openkart - amatieru kartinga sacensības