Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Folkreisā pussimts dalībnieku, krosā drosmīgie un debitanti

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Folkreisā pussimts dalībnieku, krosā drosmīgie un debitanti
Folkreiss
Foto: Kaspars Cikmačs (4rati.lv)

Trešdien noslēdzās pieteikumu termiņš sestdienas LAF Folkreisa Vasaras kausa trešajam posmam un LAF Krosa komisijas autokrosa kausa sacīkstei, kas norisināsies Pilskalnu trasē Jēkabpils pusē. Folkreisā 53 pieteikumi, bet dienu pirms čempionāta posma krosa klasē pulcēsies astoņi braucēji.

Pēdējā laikā folkreisa sastāvu pareizāk šķiet analizēt no “interesanti” nevis “favorīti” viedokļa. Tas tāpēc, ka favorītu ir pārāk daudz un pasākums ir neprognozējams. Toties interesantuma sarakstā pietiek pirms katra posma.

Tas nu ir noticis – krosa sabiedrībā ienāk sestais Spīķis. Debijai folkreisā gatavojas Ilgvars Spīķis, kurš debijas sacīkstē ar Nauri Ločmeli dalīs ekstravaganto Opel Astra Caravan. Ilgvars ir vecākais no brāļiem, bet jaunākais folkreisa pieredzes ziņā – Mārtiņš, Intars, Juris un Jānis jau aizvadījuši cīņas, arī Līga Spīķe – Ilgvara meita – pirms pāris gadiem bija uz starta. Viena kvalifikācijas grupa sanāktu no viņiem vien… Starp citu, ar ievērojamu kartinga pieredzi ir arī Jāņa dēls Markuss. Tomēr pašlaik šķiet, ka juniors vairāk tēmē sadot pa nagiem Porziņģim nevis brāļiem trasē – 13 gadus vecais sportists bāzējas basketbolā.

Sacīkstēs gatavs atgriezties Ainārs Bogdanovičs, kurš folkreisā debitēja tā otrajā sezonā 2010. gadā, bet pēdējo sacīksti aizvadīja 2012. gadā. Pēc pieciem gadiem Ainārs gatavs atgriezties. Cīņām pēc vairāku mēnešu pārtraukuma gatavs arī francūzis Olivjē Vilnēvs.

Sacīkstē atkal pāris debitantu. Ilgvars Spīķis viens, vēl viens – Rihards Jermacāns, kurš 2014. un 2015. gadā mēģināja spēkus Latvijas autokrosa čempionāta 2000 Super klasē. Debijai gatavojas arī Andris Andersons, kurš cīņā dosies ar pirmajā posmā Mūsā no Kaspara Zuģicka iegādāto BMW.

Klasikas Pilskalnu posmam pieteiktas astoņas – jau atkal labs sastāvs. Zuģickim, Vilnēvam un Andersonam pievienosies Ivars Kerns, Andrejs Lajevskis, Oļegs Malorodovs un Ģirts Ķilpe.

Intrigu sarūpē LAF Krosa komisijas kausa ieskaite. Cīņai gatavojas astoņi braucēji, no kuriem četriem nākamajā dienā jāstājas uz starta Latvijas čempionāta cīņās. No vienas puses šis būs lielisks treniņš, braucēji uz starta stāsies jau “silti”, trasi apguvuši. No otras puses, protams, pastāv risks iedzīvoties ļoti garā naktī, ja kaut kas salūzt. Taču vēl viens skatu punkts – ja kaut kas būs par salūšanu sestdien, tad, tas nozīmē, arī nestartējot sestdien, čempionāta sacīksti ietekmētu defekts.

No čempionāta braucējiem startam gatavojas Andis Kļava (1600), Juris Zembergs (2000 Super), Gvido Saulītis (Open 2500) un Edijs Ošs (2000 Super). Iespējams, arī Jānim Veģerim un Armandam Plūmem nākamajā dienā būs jāaizvada duelis Open 4500 klasē – ja abu auto pēc sestdienas būs kaujas gatavībā. Arvo Upenieks ir īstens Krosa komisijas braucējs, savukārt debijai krosā gatavojas folkreisa braucējs Juris Mesters. Juris startēs abās disciplīnās – drošības karkass to atļauj. “Pēc divreiz veiktas kūleņošanas Brenguļos ir skaidrs, ka nepieciešami pieredzes apļi, izmēģinājumi un pareiza noskaņošanās,” atzīst Juris. “Tā kā ikdienā treniņus veikt neizdodas, šī ir laba iespēja izbraukties pēc sirds patikas. Vēl domāsim, ko darīt ar tehniku, cik to tuvināt krosam, ko darīt ar riepām…”

Izmantotie resursi:
Autocross.lv