Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Baumanis: "Kad sakārtojām problēmu ar startiem, rezultāti strauji uzlabojās"

Ints Megnis
Ints Megnis

Baumanis: "Kad sakārtojām problēmu ar startiem, rezultāti strauji uzlabojās"
Jānis Baumanis Abū Dabī. Foto no sportista Facebook profila

Latviešu rallijkrosa braucējs Jānis Baumanis ir ļoti apmierināts ar rezultātu pirmajā pasaules čempionāta posmā, kaut finālā komunikācijas iekārtas traucējums viņam liedza sazināties ar kontroltorni.

Sestdien Abū Dabī Baumanis sākotnēji izcīnīja ceturto vietu, tomēr pēcāk saņēma desmit sekunžu sodu un atkrita uz piekto pozīciju. Tiesa, kopvērtējumā pēc pirmā posma viņš tāpat ir trešajā pozīcijā.

"Protams, pārņem superīgas sajūtas, ka sezonas pirmajā posmā sasniegts fināls. Žēl, ka muļķīga komunikāciju iekārtas traucējuma kļūda finālā, kuras dēļ radās nesaprašanās par džokeru un vispār nobrauktajiem apļiem, pasliktināja kopējo rezultātu," pēc sacensībām izteicās Baumanis, atzīstot, ka tieši šo sakaru problēmu dēļ fināla pēdējā aplī sanāca pirmo līkumu sēriju izbraukt taisni. "Bet vispār rezumē par pirmo posmu ir ļoti pozitīvs. Ir ļoti laba saprašanās ar savu jauno galveno un arī ar datu analīzes inženieriem. Mehāniķi un komanda ir labi sastrādājusies."

Pirmajā dienā Baumanis tehnisku problēmu dēļ abos startos aizbrauca kā pēdējais, tomēr pa nakti mehāniķi šīs problēmas atrisināja un sestdien latvietis jau konkurēja ar visiem labākajiem sportistiem. "Kad sakārtojām problēmu ar startiem, rezultāti strauji uzlabojās. Pozitīvā ziņa ir tā, ka ar ātriem startiem varam sasniegt labus apļa laikus un pacīnīties par augstām pozīcijām."

"Esmu diezgan apmierināts ar pirmajā posmā sasniegto rezultātu. Nākotne nebūs viegla. Nākamajiem posmiem vajadzētu būt vēl saspringtākiem. Prieks, ka šādā trasē neatpaliekam tik ļoti, kā tas bija pagājušajos gados. Tagad tik galvu augšā un gan pašam, gan mašīnai jāsagatavojas nākamajam posmam Barselonā," saka braucējs. "Šis ir viens no labākajiem rezultātiem, kas sasniegts pēdējo četru gadu laikā. Rezultātu tabula nemelo, tomēr tāpat vēl ir ļoti daudz darba, lai noķertu "Peugeot" komandu un Gronholmu, kas ir tiešām ātri."

Pagājušajā sezonā Baumanis tikai vienā etapā spēja sasniegt finālu, bet šosezon pasaules čempionātā braucēju spēku samērs ir ievērojami izlīdzinājies, jo sacensības atstājušas rūpnīcas komandas.

  +1 [+] [-]

, 2019-04-07 19:47, pirms 5 gadiem
Labais! Janka mazāk zīmējas TV ekrānos, vairāk dara trasē. Lai veicas!