Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Salonmašīnu pasaules čempionāts mirst: pirmajā posmā 15 dalībnieki

Salonmašīnu pasaules čempionāts mirst: pirmajā posmā 15 dalībnieki
Foto: yannehrlacher.com

Šīs nedēļas nogalē startēs salonmašīnu pasaules čempionāta (WTCC) jaunā sezona, taču ne uz sevišķi priecīgas nots - posmā Marokā uz starta stāsies tikai 15 braucēji. Teorētiski sacīkstes pat varētu atcelt.

Citas autosporta kategorijas, tostarp Vācijas un Lielbritānijas salonautomobiļu čempionāti, izkonkurē pasaules čempionāta sacensības gan no dalībnieku skaita, gan fanu intereses viedokļa. Tomēr pasaules čempionātam, vismaz teorētiski, būtu jāskaitās prestižākam.

Tā kā Marokas posmam pieteiktas vien 15 mašīnas, tas būs zemākais rādītājs, kas jebkad fiksēts WTCC čempionātā. Zīmīgi, ka organizatori, atbilstoši noteikumiem, pat patur tiesības atcelt sacīkstes, ja uz starta neiziet vismaz 16 spēkrati. Paredzams gan, ka no nākamā posma, kas notiks Itālijā, čempionātā būs 16 piloti, jo viena no komandām sastāvu plāno papildināt.

Lai tādās trasēs kā Marakešā, kur sacīkstes notiek pa ielām, uzlabotu intrigu, sākotnēji bija plānots aizņemties ideju no rallijkrosa un pirmo reizi vēsturē izmantot džokera apli, kas būtu saīsināta vai pagarināta trases versija, ko vienu reizi sacensībās būtu pienākums izbraukt katram pilotam. No šīs idejas organizatori Marokas posmā tomēr atteikušies.

Šogad vienīgā pilnvērtīgā rūpnīcas komanda čempionātā būs "Honda". Pēc pērnās sezonas aizgāja "Citroen" un "Lada", lai gan šīs markas turpina pārstāvēt privātās vienības. Ar "Citroen" trīs pilotu sastāvā brauks rallija, rallijreida un rallijkrosa braucēja Sebastjēna Lēba vienība "Sébastien Loeb Racing", kā arī "Münnich Motorsport", savukārt ar "Lada" uz augstiem rezultātiem cer "RC Motorsport". Bez "Honda", "Citroen" un "Lada", uz starta izies arī "Volvo" un "Chevrolet" marku WTCC autošosejas mašīnas.

Šosezon uz starta vairs nebūs iespējams redzēt tādus iemīļotus un ātrus pilotus kā Gabriele Tarkvini, kurš nespēja atrast vietu kādā no komandām un pievienojies "Hyundai" rūpnīcai, lai palīdzētu attīstīt tās jauno autošosejas auto, pašreizējo WTCC čempionu Hosē Mariju Lopesu, kurš startē Formulā E un šogad "Toyota" sastāvā brauks arī izturības sacīkšu pasaules čempionātā ("WEC"), kā arī Ivanu Mulēru, kurš karjeru beidzis.

Sezonā kopumā plānoti desmit posmi, katrā no kuriem jāveic divi finālbraucieni.

2017. gada WTCC dalībnieki

KomandaAutoPiloti
Castrol Honda World Touring Car TeamHondaRoberts Mičeliss / Tjagu Monteiru
Honda Racing Team JASHondaRio Mičigami
Polestar Cyan RacingVolvoNestors Gilorami / Teds Bjorks / Niks Katsburgs
Sébastien Loeb RacingCitroenToms Čiltons / Medi Benani / Džons Filipi
Zengő MotorsportHondaAurelijens Paniss / Daniels Nagi
ROAL MotorsportChevroletToms Koronels
Münnich MotorsportCitroenRoberts Hafs
RC MotorsportLadaJans Ehrlahers
Campos RacingChevroletEstebans Gerjeri

, 2017-04-07 21:48, pirms 7 gadiem
Juris Grīns 2017-03-22 05:52 raksta:
... DTM tiek uzskatīts par vienu no pasaules prestižākajiem autosporta čempionātiem savā klasē, konkurējot pat ar FIA pasaules salonautomobiļu čempionātu. ...
ko es
archdevil, 2017-03-22 10:44, pirms 2 nedēļām
autrs gan ir smagās auzās iebraucis, jo salīdzināt sērijveida čempionātu FIA WTCC ar prototipu čempionātu DTM ir tas pats, kas salīdzināt traktoru ar kosmosa kuģi Space Shuttle.
DTM ir tiešais konkurents japāņu super car, un reāls konkurents F1, jo ar atsevišķiem izņēmumiem F1 var sapņot par DTM apmeklētību, mārketingu, weekenda aizpildījumu, jo DTM satelīseriāli ir F3 euroseries, Porsche Cup.
Starp citu, FIA 1995.gadā nopirka DTM (Meisterschaft, tāpēc tagad ir Masters), kurš FIA stulbuma dēļ bankrotēja 1996.gadā. Un lai atkratītos no FIA ietekmes, pragmatiskie vācieši startē ar prototipiem, tāpēc FIA nav iespējams nekādā veidā ietekmēt seriālu, līdzīgi kā tas ir ar NASCAR.
FIA WTCC ir viszemākais pakāpiens profesionālajās salonauto sacīkstēs.
tagad mans koments
WTCC ir miris, jo ir stulbi noteikumi gonkai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-04-07 23:13, pirms 7 gadiem
Galdnieks Otiņš rakstīja: BTCC all the way 32 piloti uz starta un tik sīva konkurence, kā nekur
tik kādēļ tikai briti tur startē (izņemot to īru)?
, 2017-04-07 23:37, pirms 7 gadiem
kad bija pauze DTM (1997-2001) BTCC bija top sērijveida auto čempionāts - Honda Accord, Audi A4, Ford Mondeo, Volvo, BMW 320, Opel (Vauxhall), Peugeot 406, utt. Tur bija episkas kaujas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Foto: FIA Formula E
1

"Formula E" čempionātā pirmo reizi starēs pilots no Baltijas

Igauņu autosportists Pauls Arons nākošmēnes debitēs "Formula E" čempionātā, sacensībās Berlīnē pārstāvot "Envision" komandu. Līdz šim Baltijas valstu piloti šajās sacīkstēs nav braukuši.
Haralds Garkaklis uz pjedestāla otrā pakāpiena. Foto: RMC

Latviešu kartingistiem pjedestāli "RMC Euro Trophy" pirmajā posmā

Beļģijā, Genkas trasē aizvadīs "Rotax Max Challenge" (RMC) "Euro Trophy" seriāla pirmais posms, kurā pjedestālus divās klasēs izdevās iekarot latviešu kartingistiem. Uz podiuma kāpa Haralds Garkaklis un Patriks Noels Ločmelis, bet tuvu "Top 3" bija arī daži citi mūsu sportisti.
Foto: Tukuma Novada Pašvaldība

Tukuma novadā paredzēts "Tet Rally Latvia" īsākais un garākais ātrumposms

Šodien Tukuma novada pašvaldības Konferenču zālē norisinājās FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) posma "Tet Rally Latvia" preses konference, kurā klātesot Tukuma novada domes izpilddirektoram Ivaram Liepiņam un "Tet Rally Latvia" direktoram Raimondam Strokšam, plašākai sabiedrībai tika prezentētas gan Tukumā plānotās rallija aktivitātes, gan Tukuma novadā paredzētie "Tet Rally Latvia" ātrumposmi, kuri savus skatītājus sagaidīs š.g. 19. jūlijā.