Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bijusī F1 komanda "Manor" startēs Lemānas LMP1 klasē

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijusī F1 komanda "Manor" startēs Lemānas LMP1 klasē
"Ginetta" LMP1 prototips
Foto: motorsport.com

Vēl nesen Formulā 1 startējusī komanda "Manor" nākamgad gatavojas startēt Lemānas sacīkšu vadošajā klasē LMP1. Tikmēr jau ziņojām, ka aizvadītajā izturības sacīkšu pasaules čempionāta (WEC) posmā 2017. gada titulu nodrošināja "Porsche".

"Manor" kļuvusi par pirmo privāto komandu, kas paziņojusi, ka 2018. gadā WEC sacīkstēs, arī Lemānas 24 stundu braucienā, startēs ar "Ginetta" piedāvāto LMP1 klases prototipu. Lai gan sākotnēji "Manor" plāno izmantot vienu mašīnu, zināms, ka jau maijā tā varētu stāties uz starta sacīkstēs ar diviem LMP1 prototipiem.

"Manor" komandas sporta direktors Greiems Lavdons izteicies, ka tiks nolīgti labākie iespējamie piloti, taču šobrīd vēl konkrētus vārdus nemin. Tāpat šobrīd nav paziņots, ar kādu dzinēju komanda startēs, taču jāpiemin, ka "Ginetta" šasija tika veidota ap "Mecachrome" V6 tiešās iešprices turbomotoru. Tāpat "Manor" plāno palikt LMP2 klasē, kur startējusi jau pēdējās divas sezonas.

Jau vēstīts, ka "Porsche" rūpnīcas komanda aizvadītās nedēļas nogalē Ķīnā notikušajās sacīkstēs posmu pirms sezonas beigām nodrošinājusi abus titulus 2017. gada FIA WEC kopvērtējumā. Kamēr "Porsche" triumfēja komandu ieskaitē, individuālajā vērtējumā titulu nodrošināja tās piloti Brendons Hārtlijs, Timo Bernhards un Ērls Bambers.

Pirms Šanhajas 6 stundu sacīkstēm izredzes uz titulu saglabāja arī "Toyota" komanda, taču čempionāta vadībā esošajai "Porsche" trijotnei bija nepieciešams iegūt vismaz trešo vietu, lai vēl pirms sezonas pēdējā posma, kas notiks Bahreinā, konkurentiem kļūtu neaizsniedzama.

Ķīnas posmā otro uzvaru pēc kārtas guva "Toyota" piloti Kazuki Nakadžima, Sebastjēns Buemī un Entonijs Deividsons (visi savulaik braukuši Formulā 1), tomēr ar to vien bija par maz. Hārlijs, kurš nesen debitēja F1 čempionātā "Toro Rosso" sastāvā, kopā ar komandas biedriem Bernhardu un Bamberu Šanhajā finišu šķērsoja otrajā vietā, garantējot 2017. gada WEC titulus gan komandu, gan pilotu vērtējumā. Trešo vietu izcīnīja "Porsche" pārstāvji Niks Tendijs, Nīls Jani un Andrē Loterers.

Vēl sākoties pēdējai pusstundai, ar niecīgu pārsvaru absolūtajā un LMP1 klases vadībā atradās otra "Toyota" mašīna, ko šajās sacensībās pilotēja Hosē Marija Lopess, Kamui Kobajaši un Maiks Konvejs. Pie stūres sēžot Lopesam, tika piedzīvota sadursme ar vienu no GTE klases mašīnām, kā rezultātā līderu auto plīsa riepa. Finišēt izdevās ceturtajā pozīcijā, septiņus apļus aiz uzvarētājiem, bet pārspējot "Vaillante Rebellion" komandas pārstāvjus Nikolā Prostu, Žiljēnu Kanalu un Bruno Sennu, kas brauca LMP2 klasē.

Nakadžimas, Buemī un Deivodsona trijotnei izdevās finišēt apli priekšā titula ieguvējiem Hārlijam, Bernhardam un Bamberam. Tāpat vienu apli uzvarētājiem zaudēja Tendijs, Jani un Loterers.

WEC sacīkšu sezona noslēgsies ar Bahreinas 6 stundu sacensībām, kas notiks 18. novembrī.

Šanhajas 6 stundu sacīkšu rezultāti

VietaPilotiAutoKlaseApļi
1.Deividsons/Nakadžima/BuemīToyota TS050 HybridLMP1195
2.Bernhards/Hārtlijs/BambersPorsche 919 HybridLMP1194
3.Loterers/Jani/TendijsPorsche 919 HybridLMP1194
4.Kobajaši/Konvejs/LopessToyota TS050 HybridLMP1188
5.Senna/Kanals/ProstsOreca 07LMP2183
6.Lapjērs/Negrao/MenesessAlpine A470LMP2183
7.Pikē juniors/Hansons/BešeOreca 07LMP2182
8.Džerviss/Tungs/LorēnsOreca 07LMP2182
9.Petrovs/Trammers/GonsalessOreca 07LMP2182
10.Perodo/Kolārs/VaksivjēOreca 07LMP2182