Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Skaistās un aizraujošās cīņās noskaidroti Latvijas autokrosa čempioni

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Skaistās un aizraujošās cīņās noskaidroti Latvijas autokrosa čempioni
Foto: Klāvs Benefelds, Autocross.lv

Sestdien Brenguļu autotrasē tika noskaidroti Latvijas autokrosa čempioni. Visas dienas garumā visās klasēs bija vērojamas sīvas un aizraujošas cīņas, kuras klātienē vēroja gana daudz lielu un mazu līdzjutēju.

Uz starta izgāja 47 braucēji, kur visvairāk, 12 sportisti, startēja 2000 Super klasē.

Pirmajā kvalifikācijā skaistā duelī Junior Xtreme klasē uzvarēja Kristiāns Grencis. Mini bagiju cīņā labākais bija Jānis Kozlovskis, kuram sekoja Emīls Mirošņiks un lielisku braucienu veikušā Elīna Sloka. Xtreme klasē uzvara aizraujošā braucienā Ronaldam Baldiņam, kuram sekoja Mikus Neško un Monta Beierbaha. Sākotnēji pirmais gan bija Jānis Baumanis, taču viņš neiebrauca džokera aplī. Buggy 1600 klasē pārliecinoši pirmais Justs Grencis, kamēr no otrās vietas un diemžēl arī no visas sacīkstes izstājās Edgars Zīverts. Otro vietu sasniedza Jānis Ščerbickis, bet trešais Andis Kļava, kurš braucienā taranēja arī Brenguļu Čempionu sienu, saliecot aizmugurējo piekari.

Vaz Klasika klasē Armands Ķēniņš uzvarēja pārliecinoši, bet aizraujošā cīņā par sekojošajām pozīcijām panākumus guva Jānis Linde un Jānis Balodis. Armands Plūme pārliecinoši bija pirmais Open 2500 klasē, bet otro vietu braucienā zaudēja Jānis Dreimanis, kurš neiebrauca džokerī. Otrais Andris Ustups, bet trešais Jānis Gustāns.

2000 Super klases brauciens bija fantastisks. Pārliecinoši pirmais bija Ritvars Kārkliņš, bet Juris Narubins parūpējās par izrādi, ilgstoši turot visus aiz sevis otrajā vietā. Tas radīja cīņas un haosu. Aigars Kļaviņš mēģināja apdzīt Narubinu, braucot kalnā pa ārmalu, taču tas noslēdzās ar kūleni pret kalnu.

Arī otrās kvalifikācijas cīņas bija sīvas un skatāmas. 2000 Super klasē Edijs Ošs startēja no pirmās rindas, taču viņa mašīnai nolūza pakaļējais ritenis. Viņš ilgi turēja visus aiz sevis, izveidojot kārtējo haotisko braucienu, līdz devās džokerī. Finišā pirmais bija Kārkliņš, kuram sekoja Viesturs Plētiens un Kļaviņš, kurš pēdējā līkumā aizspraucās garām Ošam. Open 2500 klasē ātrākais bija Plūme, apsteidzot Ustupu un Dreimani.

Trešajā kvalifikācijā 2000 Super klasē Kārkliņš sagrieza Māri Mardoku, kurš līdz ar to apmeta kūleni, taču spēja pabeigt braucienu. Kārkliņš par incidentu formāli tika izslēgts no brauciena, lai gan pats apstājās uzreiz pēc avārijas. Braucienu no otrās starta rindas uzvarēja Plētiens, kuram sekoja Ošs un Bāriņš. Ceturtajā kvalifikācijā uzvarēja Gabrāns, kuram sekoja Juris Smilga un Ošs. Uz starta tehnisku iemeslu dēļ neizgāja Kārkliņš. Diemžēl ceturtajā kvalifikācijā nepaveicās Plētienam, kurš, cīnoties par trešo/ceturto vietu, divus līkumus pirms finiša izstājās tehnisku problēmu dēļ.

Vēlāk sekoja fināli. Junior Xtreme klasē uzvarēja Beierbahs, aiz sevis atstājot K.Grenci. Lieliskā cīņā Mini bagiju klasē uzvaru sasniedza Kozlovskis, bet par čempionu tika kronēts Emīls Mirošņiks. Buggy 1600 klasē uzvarēja J.Grencis, kuram sekoja Kļava un Ščerbickis. Xtreme klasē ātrākais bija Baldiņš, aiz sevis atstājot Geisteru un Neško. Par sezonas kopvērtējuma uzvarētāju tika kronēts Gatis Geisters.

VAZ Klasika klasē ātrākais Linde, kurš uzvarēja visos piecos sezonas posmos, tādējādi kļūstot par čempionu. Otrais Kārkliņš, bet trešais - Tēts. Open 2500 klasē nepārspēts palika jaunais čempions Plūme, kuram sekoja Dreimanis un Ustups.

2000 Super klasē Kārkliņa neveiksmes kvalifikācijā atrisināja čempiontitula jautājumus, kur par čempionu kļuva Ošs, kurš arī uzvarēja finālā. Viņam cieši sekoja Gabrāns un Bāriņš. Diemžēl nepaveicās Plētienam. Sportists visu sacensību laikā demonstrēja lielisku ātrumu. Lai arī mehāniķi pirms fināla servisa parkā paveica varoņdarbu (tika mainītas vairākas detaļas un tika veikti citi remontdarbi, kas noslēdzās ar metināšanas darbiem īsi pirms iziešanas uz starta), diemžēl finālā, cīnoties par otro/trešo vietu, Viestura auto palika lēns, kā rezultātā nācās izstāties.