Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Biķerniekos tiks aizvadīts Latvijas drifta čempionāta pēdējais posms

Juris Grīns
Juris Grīns

Biķerniekos tiks aizvadīts Latvijas drifta čempionāta pēdējais posms
Foto: Vadim Morozov

15. oktobrī Biķerniekos oficiāli noslēgsies Triobet Latvijas drifta čempionāta un Triobet Latvijas drifta kausa 2016. gada sezona. Pirmo reizi šogad Biķerniekos visas trīs klases - Street, ProAm un Pro - aizvadīs savus posmus vienā dienā.

Pro klasē uz starta izies vismaz 15 pro klases braucēju, 15. oktobrī norisināsies Pro klases 7.posms, pašlaik ar 514 punktiem līdera pozīcijas ieņem 2015. gada Latvijas drifta čempions Ingus Jēkabsons, kurš ir atrāvies mazliet no 2. un 3. vietas, tomēr teorētiski Ingusu vēl var apsteigt, tāpēc Ingus ir gatavs aizstāvēt savu čempiona titulu un noturēt savu pirmo vietu kopvērtējumā. No 2-7 vietai ir sīva konkurence, tieši Latvijas drifta sezonas noslēgumā, mēs uzzināsim arī gada kopvērtējuma 2 un 3 vietas ieguvējus.

Proam klasē arī vēl pilnībā apbalvot uzvarētājus nevar, pašlaik kopvērtējuma līderis ir Aleksandrs Murajs, kurš sevi ir lieliski pierādījis šogad trasē, bet viņa konkurenti daudz neatpaliek no viņa, tāpēc arī Proam klases gada kopvērtējuma uzvarētāji tiks noskaidroti tieši sezonas noslēgumā.

Vissīvākā cīņa ir Street klasē, kur pašlaik pirmo no otrās vietas šķir tikai 0,5 punkti, reti ir šāda maza rezultātu starpība, bet tas padara sacensības aizraujošākas. Agris Čivčš, kurš ir šī gada jaunpienācējs cīnās par pirmo vietu ar pagājušā gada Street klases līderi Ediju Lūkinu, un viņiem seko vēl daudzi braucēji , kuri noteikti darīs visu iespējamo, lai būtu kopvērtējuma līderi 2016.gadā.

Sportisti cīnās ne tikai par ieskaites punktiem personīgi sev, bet arī savai komandai, pašlaik arī komandu cīņas ir sīvas un viss izšķirsies tieši sezonas noslēgumā.

Sadarbībā ar valsts asinsdonoru centru sezonas noslēguma sacensībās organizatori aicina visus skatītājus un sportistus, viņu atbalstītājus ziedot asinis, valsts asinsdonora centra autobuss darbosies iekšā Biķernieku trasē no 11:30-15:30, katrs, kurš ziedos asinis piedalīsies izlozē, kura notiks 15:30, četri laimīgie vinnēs iespēju drifta vizināšanas pasākumā izbraukt – izvizināties ar Latvijas un Baltijas drifta čempionu Ingusu Jēkabsonu. Galvenais jābūt līdzi personu apliecinošam dokumentam(pase, ID karte) un savam bankas kontam, un jābūt vēlmei palīdzēt. Svarīgi iepazīties arī ar informāciju "www.vadc.lv/donoriem/ieteikumi-pirms-un-pec-asins-ziedosanas".

Drifta sezonas noslēgumā būs atvērtais dalībnieku parks, pirmās 500 biļetes maksā tikai 8 EUR!! Bērnu biļetes cena no 10-16 g.v. ir tikai 3 EUR. Biļetes iespējams iegādāties iepriekšpārdošanā visās biļešu servisa kasēs un Statoil DUS, kā arī, protams, sacensību dienā uz vietas!

Pēc sacensībām Just Bar notiks drifta sezonas neoficiālais noslēguma pasākums.