Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Gross tēmē uz trijnieku kopvērtējumā

Gross tēmē uz trijnieku kopvērtējumā
Uģis Gross

Trešdien Saūda Arābijā notiks pasaules kausa izcīņas trešais posms ātrumlaivu F- 2 klasē. Labas cerības iekļūt godalgoto trijniekā sezonas kopvērtējumā saglabā arī "Kalnciems Racing Team" komandas pilots Uģis Gross.

Divus posmus pirms sezonas noslēguma Gross ieņem ceturto vietu, bet viens no viņa konkurentiem zviedrs Jonass Andersons Saūda Arābijā nestartēs.

Paši piloti sacensību vietā Džedahā ieradušies pagājušās nedēļas nogalē. Jau pirmdien laivu tehniskā kontrole, otrdien brīvie treniņi, divi kvalifikācijas braucieni, tāpat ātrumsacensības un mach race. Sacensību brauciens piecu boju distancē paredzēts trešdien. Šoreiz kopā startēs 17 piloti no 14 dažādām pasaules valstīm, pa diviem pilotiem ir tikai Latvijai, Lielbritānijai un Zviedrijai.

Sezonas kopvērtējumā uz pirmo trijnieku sacīkstēs ļoti reāli pretendē arī Uģis Gross. Pēc trešās vietas Rīgā „Kalnciems Racing Team” pilots pakāpās uz ceturto vietu. Līderis ar 30 punktiem ir britu sportists Kolins Dželfs, zviedram Jonasam Andersonam ir 29 punkti, Ovenam Dželfam – 24, Uģim Grosam – 19.

Vēl pirmajā sešiniekā ar 12 punktiem ir norvēģis Ričs Ivars Hakonsens un kuveitietis Jozefs Al Rabains. Visi šie piloti startēs Džedahā, izņemot zviedru Andersonu, kas gatavojas nākamajiem posmiem F- 1 Ķīnā. Visticamāk, Andersons nestartēs arī pēdējā posmā Malaizijā, jo arī tad ir F 1 posms.

Tieši tas dod ļoti labas izredzes Uģim Grosam, jo katrā posmā par uzvaru var nopelnīt 20 punktus, otrā vieta ir 15 punktus vērta, trešā 12 , ceturtā deviņus, piektā septiņus un tā līdz punktam par desmito vietu.

Pašlaik F- 2 klasē ir ļoti daudz līdzvērtīgu pilotu , kaut par favorītiem varētu uzskatīt brāļus Dželfus no Lielbritānijas, kuriem ir ļoti labi sagatavota tehnika. Sarkanajā jūrā iespējami diezgan lieli viļņi un šādā nemierīgā ūdenī Uģis Gross ar itāļu „DAC ” laivu parasti uzrāda ļoti labus rezultātus. Saūda Arābijā startēs arī Uvis Slakteris no "Riga Poweboat team", taču viņam pagaidām sacīkšu braucienu vērtējumā pēc diviem posmiem punktu nav.

Pasaules kausā atsevišķas ieskaites gan ir arī ātrumbraucienos, tāpat arī mach race, kur sportisti izslēgšanas braucienā sacenšas viens pret otru. Ātrumbraucienos pašlaik līderis ir Uģis Gross un otrais Uvis Slakteris, savukārt mach race pirmais ir Slakteris un septītais Gross. Tiesa, daudz augstāk kotējas pašu sacīkšu vērtējums un galvenokārt tieši tam koncentrējas visi labākie piloti.

Šogad Pasaules kausa sezonā kopā ir tikai četri posmi, toties sezona padevusies ļoti gara. Pēc Portugāles maijā un Rīgas augustā, trešais posms šonedēļ Saūda Arābijā, bet pēdējais būs tikai decembrī Malaizijā. Pašiem F- 2 sportistiem gan grafiks ir daudz blīvāks .Pavasarī Kontinentālā kausa izcīņā uzvarēja Kolins Dželfs, Uģis Gross ieņēma otro vietu, trešais bija Arifs al Zafīns un ceturtais Uvis Slakteris. Vasarā vēl bija Skandināvijas atklātā čempionāta posmi, Eiropas kausa izcīņa, tāpat arī nacionālie čempionāti.

Informāciju sagatavoja:
Kalnciems Racing Team


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.