Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

"Riga Summer Race" laikā tiks demonstrētas "Legends" automašīnas ar motocikla dzinējiem

"Riga Summer Race" laikā tiks demonstrētas "Legends" automašīnas ar motocikla dzinējiem
"Legends" sacīkšu mašīnas
Foto: knfilters.com

23. un 24. augustā Biķernieku trasē norisināsies šīs vasaras lielākais autošosejas notikums „Riga Summer Race 2014”. Organizatori ir parūpējušies par vairākiem pārsteigumiem, no kuriem viens būs paraugdemonstrējumi ar interesantajām „Legends” automašīnām Biķernieku trasē, kas jau iemantojušas skatītāju simpātijas un popularitāti Eiropā.

„Legends” ir automašīnas, kas īpaši būvētas autošosejas sacīkstēm, un sver vien nepilnus 600 kilogramus, attīstot aptuveni 130 ZS lielu jaudu. Šīs automašīnas darbina motocikla dzinējs. „Legends” virsbūve ir maza versija no trīsdesmito gadu amerikāņu automašīnām, kas padara tās īpaši iecienītas skatītāju vidū.

„Legends” automašīnu sacīkstes ir populāras tādās Eiropas valstīs kā Spānija, Francija, Italija, Anglija, Īrija un Somija.

Šobrīd Latvijā ir iegādāta pirmā šāda veida automašīna un šajā nedēļas nogalē latviešu autošosejas braucējs Vitālijs Kalmi dosies cīnīties ar vietējiem braucējiem Kemoras trasē Somijas čempionāta noslēdzošajā posmā, piedaloties „Legends” klasē, kur iepriekšējā posmā uz starta līnijas stājās 41 dalībnieks.

„Galvenā ideja šīs nedēļas startam Somijas čempionātā ir saprast jauno automobili, izprast dažādas nianses, kas ļautu mums braukt ātrāk. Somijā „Legends” automašīnu klase ir ar ilgām tradīcijām, līdz ar to vietējie sportisti spēs sniegt vērtīgus padomus mašīnas sagatavošanā un regulēšanā,” stāsta Andis Meilans, „Riga Summer Race” sacensību galvenais organizators.

Skatītājiem un interesentiem Latvijā „Legends” automašīnu paraugdemonstrējumi būs skatāmi „Riga Summer Race 2014” pasākuma ietvaros Biķernieku trasē.

„Vēlamies skatītājus iepazīstināt ar „Legends” automašīnām, kas ir ļoti populāras citviet Eiropā. Automašīnas izskats ir ļoti efektīgs un tās aerodinamika trasē ir pārsteidzoša,” komentē A.Meilands.

„Riga Summer Race” ir lielākās autošosejas sacīkstes Baltijā, ka norisinās Biķernieku trasē kopš 2012. gada, katru gadu pulcējot ap 80 sportistus no sešām dažādām valstīm. „Riga Summer Race” ietvaros tiek aizvadīti Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Baltijas autošosejas čempionāti, kā arī vēsturisko automašīnu sacīkstes „Dzintara aplis”. 2014. gadā „ Riga Summer Race” ietvaros pirmo reizi norisināsies arī „555 km” izturības sacensības.

Izmantotie resursi:
Riga Summer Race 2014


Sebastians Fetels. Foto: Porsche AG

Fetels testē "Porsche" Lemānas hiperauto, par nākotnes plāniem klusē

Četrkārtējais F1 čempions Sebastians Fetels Spānijā aizvadījis testus ar "Porsche" jaunāko Lemānas "Hypercar" klases sacīkšu modeli 963, tomēr pagaidām noliedz, ka gatavotos atgriezties sacīkstēs.
Horhe Prado. Foto: mxgp.com

Prado: "Visvairāk noguru no pienākumiem ārpus trases"

Pasaules motokrosa čempionāta Spānijas posmā vairāk nekā pārliecinošu uzvaru guva mājinieks Horhe Prado. Ņemot vērā, ka bija jāstartē dzimtenē, sportists atzina, ka no ārpus trases veicamajiem pienākumiem ik vakaru bijis vairāk noguris, nekā braukšanas ar motociklu.
Foto: wrc.com

WRC ekipāžas Kenijā sagaida safari piedzīvojums

Šonedēļ, no 28. līdz 31. martam, norisināsies FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) 2024. gada sezonas trešais posms "Safari Rally Kenya". Šis ir vienīgais WRC posms Āfrikas kontinentā un viens no tehniski vissarežģītākajiem sezonas rallijiem, kurā šoreiz startēs kopumā 29 ekipāžas.