Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Ātrākie latvieši dodas pārstāvēt Latviju SWS kartingu pasaules čempionātā Francijā

Ātrākie latvieši dodas pārstāvēt Latviju SWS kartingu pasaules čempionātā Francijā
Foto: vroomkart.com

Jau šajā nedēļas nogalē, no 7. līdz 9. jūlijam Francijā, De Cormeilles trasē netālu no Parīzes norisināsies Sodi World Series (SWS) īres kartingu čempionāta lielais pasaules fināls, kurā pirmo reizi tiks pārstāvēta arī Latvija.

Ar 30 citu valstu pārstāvjiem šogad cīnīsies 2015. gada SWS sacensību Latvijas ieskaites uzvarētāji – Jānis Petrāns SPRINT CUP ieskaitē un Ričards Freibergs JUNIOR CUP ieskaitē. Latvijas ieskaites uzvarētāji tika noteikti sporta kompleksā „333”, kurā norisinājās SWS sacensību posmi.

Kādas emocijas valda un, kā notiek gatavošanas pirms lielajām sacensībām, jautājām pašiem braucējiem un viņu vecākiem.

Kādas sajūtas Jūs pārņem pirms lielā notikuma? Vai īpaši gatavojaties sacensībām?

Ričarda tētis Bruno Freibergs: "Sacensības gaidām ar lielu pozitīvismu un tā arī esam noskaņoti. Lai audzētu savu pieredzi un profesionalitāti, intensīvi trenējamies un piedalāmies visās sacensībās, kas notiek Latvijā. Gatavojamies lieliem un tik pat spēcīgiem konkurentiem, kādi esam mēs paši."

Jānis Petrāns: "Mani pārņem neliels satraukums, taču esmu gatavs doties trasē. Sacensībās valdīs sīva cīņa, bet pie konkurences esmu pieradis, tāpēc darīšu visu, kas manos spēkos."

Uz ko cerat un ko sagaidāt no sacensībām?

B.F.: "Protams, ceram tikai uz uzvaru! Savādāk nemaz nevar būt! Dēlam ir talants, ko attīstām un pilnveidojam treniņos un sacensībās, tāpēc cīnīsimies par augstu rezultātu."

J. P.: "Būs spēcīgi konkurenti, taču aktīvi gatavojos un trenējos , tāpēc, protams, ceru uz pirmo vietu!"

Ir lietas, kas Jūs pirms sacensībām satrauc?

B.F.: "Esam n"skaņoti cīnīties līdz galam. Maksimāli izdarīt visu no sevis. Vienīgais, kas aizķer mūsu domas, ir par kartingu izlozi, var arī nepaveikties."

J.P.: "Man bija lieliska iespēja pabūt Parīzē un izmēģināt trasi. Izbraucu ar kartingiem un guvu virspusējas sajūtas par to, kas mani sagaida sacensībās."

Kas Jūs atbalstīs un dosies līdz uz pasaules čempionātu?

B.F.: "Noteikti mēs paši, ģimene, mūsu draugi, autosportistu Bertrānu ģimene. Ričardam ir savs līdzjutēju pulciņš, kas turēs īkšķus arī Latvijā. Cerēsim, ka visas zvaigznes sastāsies mums par labu un Latvijas karogs plīvos SWS pasaules finālā!"

J.P. : "Protams, ģimenes locekļi. Draugi un atbalstītāji jutīs līdz arī no Latvijas."

Sauklis ar ko dosieties uz Parīzi?

B.F.: "Uzvarēt!"

J.P.: "Tikai uzvarēt!"

Vēlam veiksmi mūsu sportistiem un lieliskus rezultātus SWS pasaules čempionāta finālā Francijā!

2015. gada SWS sacensībās piedalījās vairāk nekā 35 000 braucēji 220 trasēs visā pasaulē.

Izmantotie resursi:
Sporta Komplekss 333


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
16

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.