Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Miņins

NASCAR Deitonas posms noslēdzas ar šaušalīgu avāriju finišā (+video)

NASCAR Deitonas posms noslēdzas ar šaušalīgu avāriju finišā (+video)
Foto: AP/Scanpix

Aizvadītajā naktī NASCAR "Sprint Cup" braucēji sacentās Deitonas trasē, kur uzvaru izcīnīja Deils Ernhards juniors, taču visa uzmanība pēc sacīkstēm tika pievērsta nevis viņam, bet gan finišā avarējušajam Ostinam Dilonam.

"Coke Zero 400" sacensības Deitonas trasē izvērtās notikumiem bagātas. Viss sākās ar to, ka pats "Sprint Cup" starts tika atlikts dēļ lietus, tāpēc arī pašas sacīkstes manāmi ievilkās un uzvarētājs, Deils Ernhards juniors, finiša līniju šķērsoja 20 minūtes pirms trijiem naktī.
Pašās sacīkstēs gan šaubas par uzvarētāju neradās, jo Ernhards šajās sacensībās bija ievērojami pārāks, vienīgi pašās brauciena beigās, kad bija divu apļu "overtaims", pārējā braucēju grupa viņam pietuvojās.

Taču pats apspriestākais notikums sacensībās risinājās jau tad, kad uzvarētājs un lielākā daļa viņa sekotāju bija šķērsojis finiša līniju, bet pārējie piloti vēl tikai traucās tās virzienā. Braucot trim mašīnām paralēli, sadursmi piedzīvoja Ostins Dilons, kurš dienu iepriekš šajā trasē, bet "Xfinity Series" čempionātā, ieņēma pirmo vietu. Dilona auto tika pacelts gaisā un ietriecās trasi norobežojošajā apmalē, kas arī pasargāja skatītājus no smagiem savainojumiem (savainojumus kopumā guva 13 skatītāji, no kuriem vien četriem bija nepieciešama mediķu palīdzība), tāpat neciena ne pilots, ne trases darbinieki, taču auto tika pilnībā iznīcināts.

Kā Ernhards juniors, tā arī pieredzējušais Džimijs Džonsons, kurš šoreiz ieņēma otro vietu, atzina, ka tā bija viena no šaušalīgākajām avārijām, ko viņi bija redzējuši savu karjeru laikā. Džonsons arī piebilda: "Esmu pārsteigts, ka pēc šādas avārijas Ostins palika dzīvs. Es pat biju pieļāvis, ka tik labi viss nebeigsies."

Aiz abiem iepriekšminētajiem pilotiem tālāk finišēja Keisijs Keins, Džefs Gordons un Teds Larsens, kurš pirms diviem gadiem pats piedzīvoja ļoti līdzīgu avāriju, kuras rezultātā ievainojumus guva 28 skatītāji.

Pēc šī posma Deils Ernhards juiors kopvērtējumā ir pacēlies pat trim pozīcijām un šobrīd ieņem otro vietu, par 63 punktiem atpaliekot no Kevina Harvika. Savas pozīcijas ir uzlabojis arī Džimijs Džonsons, kurš nu ir trešais un no otrās vietas atpaliek vien četrus punktus. Lielākais zaudētājs pēc šī posma līderu grupā ir Martins Truekss juniors, kurš zaudēja trīs pozīcijas un nu ir piektais.

Nākamais NASCAR "Sprint Cup" posms ir paredzēts 11. jūlijā, Kentakī autotrasē.

Ostina Dilona avārija finišā

Izmantotie resursi:
NASCAR Drivers, Standings & News : NASCAR...
ESPN: The Worldwide Leader in Sports


Foto: Motorsport.com

F1 īpašnieki par četriem miljardiem eiro pērk "MotoGP" čempionātu

F1 pasaules čempionāta īpašnieki "Liberty Media" tuvākajā laikā gatavojas paziņot par "MotoGP" pārņemšanu savā paspārnē. Darījuma summa esot ap četriem miljardiem eiro.
Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

Herlingss pēc nākamās sezonas varētu noslēgt MXGP karjeru

Holandiešu motosportists Džefrijs Herlingss šobrīd vēl nav izlēmis, vai turpinās motokrosa braucēja karjeru pēc nākamā gada, kad beigsies viņa pašreizējais līgums ar "Red Bull KTM Factory Racing" komandu. Iespējams, šī viņam ir priekšpēdējā sezona pasaules čempionātā.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.