Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Sieviešu dienā norisināsies elektrisko drifta traiku 2.posms

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Sieviešu dienā norisināsies elektrisko drifta traiku 2.posms
Publicitātes foto

‘’LAF’’ drifta komisija kopā ar ‘’Wolftrike’’ ir radījuši nebijušu iespēju katram izmēģināt pamata soļus driftā un izjust adrenalīnu. No 2020.gada sezonas Latvija ir pirmā valsts pasaulē, kur driftā notiek arī elektriskais kauss, kurš ir pieejams visām vecuma grupām, sākot ar bērniem - līdz pieaugušajiem. Drifta traiku kausam kopā ir paredzēti 3.posmi, kuros tiks noteikti arī kopvērtējuma uzvarētāji, un tie tiks apbalvoti ‘’Baltijas drifta sezonas’’ atklāšanas sacensībās, aprīlī.

Otrais posms notiks 8. martā, ‘’WOLFTRIKE’’ Drifta Halles iekštelpu trasē, Rīgā. Sacensības sāksies plkst. 10:00 ar “Kids” klasi, kam sekos “Junioru” klase un tad arī pieaugušo, jeb “Pro” klase. Reģistrējoties iepriekš tiek piemērota dalībai atlaide, bet būs iespējams reģistrēties arī uz vietas sacensību dienā.

Izveidojot drifta traiku kausu tiek pavērta vēl nebijusi iespēja visiem, kuri driftu vēro no malas, pašiem izmēģināt spēkus trasē, vienīgais, kas ir nepieciešams - piedalīties, jo drifta traikus nodrošina organizators, ķiveri nodrošina organizators, dalībniekiem atliek tikai ierasties. Tā ir lieliska iespēja visiem, kuri ir sapņojuši izjust adrenalīna un sacensību “garšu”, samaksājot tikai simbolisku dalības maksu, bez motorizēta transporta līdzekļa, to izmēģināt.
Drifta traiku sacensības sastāv no standarta drifta formāta, kāds tiek braukts oficiālajos čempionātos visā pasaulē - treniņi, kvalifikācijas braucieni un tandēmi. Arī šeit tiek speciāli veidota trase, zīmētas “kastes” , izlikti piloni, zīmētas zonas, un, protams, sacensību gaitu vērtē drifta tiesneši. Vienīgais, ar ko šīs sacensības atšķiras no drifta - nebūs dūmi un nav vajadzīgs auto, kā arī nav vajadzība mainīt riepas un tiek braukts ar elektrisko drifta traiku.

Drifta kausā tiks izmantoti ‘’WOLFTRIKE’’drifta traiki, kas ir aprīkoti ar 1000 W elektrodzinēju. Trasē tas var sasniegt līdz pat 50 km/h lielu ātrumu, trases tiks atsevišķi pielāgotas vecuma grupām, jeb klasēm, gan pēc sarežģītības, gan maksimālā ātruma. Īpaši izstrādātā ritošā daļa ļauj kontrolēt vadāmību arī sānslīdes režīmā. Traiki ir 100% vietējais Latvijas produkts – izstrādāti un ražoti Liepājā. Drifta traiks ir kļuvis par elpu aizraujošs sporta veidu ikvienam drifta entuziastam.

8.marta sacensībās braucējiem padomus dos jaunais Latvijas drifta talants - Nikolass Bertāns, kurš pats sacensībās nepiedalīsies, bet pildīs instruktora funkcijas. Lai brauktu ar drifta traiku nav nepieciešamas priekšzināšanas – tieši treniņu laikā lielākā daļa braucēju lieliski aprod ar braukšanu un atdzīvina sevī ‘’driftera’’talantu!

Mērķis šīm sacensībām ir aizraut un piesaistīt ne tikai drifta braucējus ,bet arī skatītājus un bērnus, dodot iespēju driftēt ziemas sezonā, un noķert adrenalīna devu.

Sacensības ir iedalītas un norisināsies 3 ieskaites klasēs:
● Bērnu 6-10 gadu vecumam / minimālais augums 1,30 m - Reģistrēšanās 30 EUR, pasākuma dienā 35 EUR
● Junior 11-15 gadu vecumam / minimālais augums 1,40 m - Reģistrēšanās 30 EUR, pasākuma dienā 35 EUR
● Pro 16 + / minimālais augums 1,55 m - Reģistrēšanās 35 EUR, pasākuma dienā 40 EUR

Visa oficiālā informācija, nolikumi, jaunumi, reģistrācijas informācija ir pieejama driftlatvia.com - SĀKUMS sadaļā ‘’drifta traiku kauss’, kā arī Wolftrike drifta halles mājas lapā Drifta triciklu trase Rīgā - WOLFTRIKE® Drifta...

Informāciju sagatavoja:
Elīne Berķe