Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Pēc kārtējām izmaiņām Lielbritānijas RX čempionātā līderim Vītolam sezona turpināsies

Gatis Liepiņš
Gatis Liepiņš

Pēc kārtējām izmaiņām Lielbritānijas RX čempionātā līderim Vītolam sezona turpināsies
Roberts Vītols

Pastiprinātie Covid-19 ierobežojumi atkal rada triecienus sportam, tajā skaitā autosporta aktivitātēm. Šobrīd ir atcelts pasaules rallijkrosa čempionāta posms Spā trasē Beļģijā, tāpat ietekmēts Latvijas līdzjutējiem aktuālais Lielbritānijas rallijkrosa čempionāts.

Lielbritānijas čempionātā izmaiņas, glābj Elites statuss
Līdz ar vīrusa situācijas pasliktināšanos, kārtējās izmaiņas piedzīvojis arī Lielbritānijas rallijkrosa čempionāts, kurā Super 1600 klasē startē arī Roberts Vītols, kurš šobrīd savā klasē ir līderis.

Britu valdība 2. novembrī paziņoja, ka tiek atceltas visas motoru sporta (un ne tikai) sacensības, kurām nav izņēmuma, jeb Elites statuss. Sākotnēji tika ziņots, ka šo statusu saņēmuši nacionālie autošosejas čempionāti – BTCC un British GT. Trešdien savu nonākšanu elites statusā apstiprināja arī britu rallijkross. Elites statuss paredz, ka sacensības varēs notikt, taču bez skatītāju klātbūtnes.

Augstais statuss gan neļāva saglabāt nemainīgu sacensību kalendāru, kā rezultātā Roberts Vītols un viņa komanda zaudējuši kārtējo aviobiļešu pirkumu, jo pirmais posms kopš augusta bija paredzēts šajā nedēļas nogalē.

Jaunais kalendārs paredz, ka čempionāts, kurā aizvadīts viens posms augustā Lidenhilā, turpināsies 5. un 6. decembrī kā dubultposms, arī Lidenhilas trasē. Savukārt ceturtais posms šobrīd pārcelts uz janvāri, kam gan precīzs datums vēl nav noteikts.

Izmantotie resursi:
Autocross.lv