Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Alekss Dzanardi vēlas startēt "Indy 500"

Juris Grīns
Juris Grīns

Alekss Dzanardi vēlas startēt "Indy 500"
Alekss Dzanardi
Foto: Micke Fransson/Scanpix

Itāļu autosporta leģenda Alekss Dzanardi, būdams 48 gadus vecs, izteicis gatavību pirmo reizi karjerā piedalīties slavenajās "Indy 500" sacīkstēs. Viņa izteikumi jau izraisījuši plašu rezonansi un vairākas komandas ir atvērtas sadarbībai ar sportistu, kurš 2001. gadā smagā negadījumā zaudēja abas kājas.

Par spīti CART čempionāta sacensībās Lauzicringā piedzīvotajai avārijai, kurā sportists varēja zaudēt dzīvību, Dzanardi nepameta autosportu uz visiem laikiem. Kopš liktenīgā 2001. gada viņš nav startējis formulu sacensībās, taču aizvadījis piecas sezonas salonmašīnu pasaules čempionātā (WTCC), četrās no tām gūstot pa vienai uzvarai, bet pērn ar BMW Z4 GT3 automobili piedalījās "Blancpain Sprint Series" čempionātā.

Lai gan savā karjerā Dzanardi vairākus gadus pavadīja tobrīd vadošajā ASV formulu čempionātā CART, 1997. un 1998. gadā kļūstot par čempionu, tolaik "Indy 500" sacensības neietilpa kalendārā un viņš tajās nav piedalījies ne reizi. Šobrīd Dzanardi tuvojas 50 gadu slieksnim, taču viņa apetīte pēc sportiskajiem izaicinājumiem tikai aug.

"Es nebūšu sarūgtināts vecs vīrs, ja tas nepiepildīsies, taču es labprāt piedalītos "Indy 500", ja parādītos īstā iespēja," viņš stāsta.

Dzanardi arī piedalās Paralimpiskajās spēlēs, būdams viens no labākajiem arī tur. Viņa bijušais komandas biedrs, draugs un tagadējais "KV Racing Technologies" komandas vadītājs Džimijs Vasers pirms 2012. gada Londonas Paralimpiskajām spēlēm apsolīja pieteikt Indianapolisā vienu mašīnu Dzanardi, ja viņš iegūs Zelta medaļu. Dzanardi to paveica, taču 2013. gadā no iespējas startēt šajā sacīkstē atteicās.

2016. gadā "Indy 500" notiks jau 100. reizi vēsturē un šajā jubilejas sacīkstē Dzanardi tomēr vēlas būt uz starta. Džimijs Vasers atklāj, ka aizvien ir ieinteresēts pieņemt komandā Dzanardi, ja viņš to vēlēsies. Tāpat gatavību sadarboties uz nākamā gada sacīksti izteicis spēcīgās "Chip Ganassi Racing" komandas īpašnieks Čips Ganasi, pie kura Dzanardi ar panākumiem startēja deviņdesmitajos gados.

Izmantotie resursi:
autosport.com - the authority on Formula One,...
Home—Sports News, Scores, Schedules, Videos...