Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

Hamiltons esot krāpies ar "Twitter" un ķiveres palīdzību

Hamiltons esot krāpies ar "Twitter" un ķiveres palīdzību
Luiss Hamiltons
Foto: Digitale/Scanpix

"Red Bull" komandas vadītājs Kristians Horners uzskata, ka "Ferrari" komanda nav pārkāpusi noteikumus, veicot "Pirelli" riepu testus, kamēr "Mercedes" lieta ir jāizmeklē un vainīgos jāsoda. Turklāt klajā nākuši daži citi interesanti fakti, kas gan vēl nav pierādīti.

Jau ziņojām, ka pirms un pēc Spānijas GP posma "Ferrari" un "Mercedes" komandas slepenībā veica testos kopā ar riepu ražotājiem "Pirelli". Tomēr, "Ferrari" izmantoja divus gadus vecu mašīnu, ko sezonas laikā, atbilstoši F1 noteikumiem, var testēt, kamēr "Mercedes" lietoja jaunāko modeli.

"Šajā gadījumā "Ferrari" situācija ir citāda," intervijā "Autosprint" žurnālam izteicies Horners. "Viņi gan izmantoja vienu no saviem oficiālajiem pilotiem, Pedro de la Rosu, tomēr testos nelietoja 2013. gada mašīnu. Abu komandu rīcība nav salīdzināma. Tas, vai "Mercedes" komanda tiks sodīta, atkarīgs no tā cik ātri un godīgi tiks veikta izmeklēšana."

Klajā nākuši arī citi fakti, kas varētu pastiprināt "Mercedes" vainu un apstiprina, ka komanda zinājusi, ko tobrīd pārkāpj. Lai gan informācija pagaidām vēl ir neoficiāla, izrādās, ka testu laikā Luiss Hamiltons izlicies, ka savā "Twitter" dienasgrāmatā ziņas raksta no Amerikas, bet tajā pašā laikā patiesībā atradies testu norises vietā Barselonā, kur izmantojis citāda dizaina ķiveri, lai pieķeršanas gadījumā nevarētu tikt identificēts.

Izmantotie resursi:
F1Today.net - Formule 1-nieuws, live verslag,...


, 2013-06-05 11:21, pirms 11 gadiem
Mercedes jasoda, nedodot uz sciiksteem riepas
, 2013-06-05 11:28, pirms 11 gadiem
A ko Horners bija gaidījis?
''Hey, draugi, šodien slepus ar šī gada mašīnu testējam riepas, starp citu, ja kāds mani ierauga, tajā zili sarkanajā ķiverē esmu es''
????
Tāpēc jau tie ir slepeni testi lai neviens nezinātu, ka komanda tādus veic
, 2013-06-05 11:31, pirms 11 gadiem
gravitons rakstīja: Mercedes jasoda, nedodot uz sciiksteem riepas
Domāju, ka jebkurā gadījumā sods būs gana maigs, Mercedes paši nav īpaši pārliecināti par F1 projekta nepieciešamību un meklēt visādus ieganstus lai no F1 kādā mirklī aizietu.
Nopietns sods varētu kalpot par iespēju pacelt cepuri un slēgt šo pasākumu, par ko ne Bērnijs, ne Tods nebūtu priecīgi.
, 2013-06-05 12:10, pirms 11 gadiem
Man Nikola tviterī apstiprināja, ka viņa ar savu mīļoto vīrieti tajā laikā bija Orlando. Tā kā, garām.
, 2013-06-05 12:21, pirms 11 gadiem
F1 vadība pati ir tik pat vainīga, kā Mercedes, Ferrari un Pireli! Nevajag izdomāt dubultos noteikumus - nevar testēties, bet tajā pašā laikā var, bet ar vecu mašīnu un tetpilotiem!!! Kas tas par murgu!!!

Vai nu var vai nevar, ja nevar tad nevar, ja var tad visi brauc un testējās, nevis kaut kādi izredzētie. Tajā pat laikā jāpiedāvā visām komandām! Kaut kādi nesaprotami noteikumi.

Šis viss piesaista skatītāju uzmanību, bet ne jau labā nozīmē, daudzi pievēršās dēļ šiem izgājieniem un skandāliem.

Būtu tak likuši mieru tam teātrim un beigtu mainīt noteikumus, vismaz padarītu tos skaidrus un visiem saprotamus, kā arī visiem vienlīdzīgus! Formula vairs neattīstās, bet attīstība tiek mākslīgi ierobežota un kontrolēta. Ļautu taisīt mašīnas un sacensties komandām, nevis spēlēt šahu savā starpā!
, 2013-06-05 12:59, pirms 11 gadiem
Interesanti, ka Hamiltons atkal iesaistīts kaut kāda veida krāpšanā kā tas bija 2007. gadā, kad maklāren zaga informāciju no ferārī komandas. Toreiz komandai atņēma visus punktus. Par Hamiltonu, sakritība vai nē, spriežat paši.
, 2013-06-05 13:04, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: A ko Horners bija gaidījis?
''Hey, draugi, šodien slepus ar šī gada mašīnu testējam riepas, starp citu, ja kāds mani ierauga, tajā zili sarkanajā ķiverē esmu es''
????
Tāpēc jau tie ir slepeni testi lai neviens nezinātu, ka komanda tādus veic
Nē nu lieta jau ir tāda, ka merši jau noliedza, ka tie testi būtu slepeni un ka viņi no kkā slēptos. Meršu džeki taču pastāvēja uz uzskatu, ka viņi domāja, ka viss ir likumīgi un arī nekādu slepenību netaisīja ("Nothing was in secret," - Mercedes motorsport boss Toto Wolff @ http://www.autosport.com/news/report.php/id/107697). Tā kā...
, 2013-06-05 13:54, pirms 11 gadiem
FIA spēlējas ar uguni.
Ja Mercedes dabūs sodu, kurš lielāks par 1$ vai atņems vairāk par 1 punktu, visu gaišu. Jo Mercedes ir vienīgā rūpnīca, kurai ir formula, un viņiem ir DTM.
Mercedes ražo ielas mašīnas un izklaidējas ar F1, McLaren un Ferrari ražo sporta mašīnas lai finansētu savu komandu F1, RedBull ražo enerģijas dzērienu, lai finansētu savu komandu F1, pārējie ir miljonāru izklaides.
, 2013-06-05 15:27, pirms 11 gadiem
nu nu diez vai vācs gribēs jau kuro reizi parādīt, ka ir impotents F1 (BMW, Toyota, iespējams arī Mercedes)?

archdevil rakstīja: FIA spēlējas ar uguni.
Ja Mercedes dabūs sodu, kurš lielāks par 1$ vai atņems vairāk par 1 punktu, visu gaišu. Jo Mercedes ir vienīgā rūpnīca, kurai ir formula, un viņiem ir DTM.
Mercedes ražo ielas mašīnas un izklaidējas ar F1, McLaren un Ferrari ražo sporta mašīnas lai finansētu savu komandu F1, RedBull ražo enerģijas dzērienu, lai finansētu savu komandu F1, pārējie ir miljonāru izklaides.
, 2013-06-05 17:59, pirms 11 gadiem
InYourFacer rakstīja: Interesanti, ka Hamiltons atkal iesaistīts kaut kāda veida krāpšanā kā tas bija 2007. gadā, kad maklāren zaga informāciju no ferārī komandas. Toreiz komandai atņēma visus punktus. Par Hamiltonu, sakritība vai nē, spriežat paši.
Varbūt atgādināsi kāda bija Hamiltona loma Stepnijgeitā?
Varbūt arī Mclaren sētnieks vainojams krāpniecībā? Tas bija spiegu skandāls komandu inžinieru līmenī. Tevis Hamiltona pieminēšana ir nepatiesa cilvēka apsūdzība.
Kaut ko Hamiltonam var piešūt par 2009 gada Aus GP, kur viņš klausot komandas pavēlei meloja FIA, ka nav apdzinis Trulli (ja nemaldos) pie SC atrašanās trasē.
, 2013-06-05 18:01, pirms 11 gadiem
M I K U C I S rakstīja: nu nu diez vai vācs gribēs jau kuro reizi parādīt, ka ir impotents F1 (BMW, Toyota, iespējams arī Mercedes)?
Mercedes bija gatavi pamest F1 jau pēc pagājušās sezonas, tikai tad, kad Lauda komandā dabūja Hamiltonu, Mercedes vadība nolēma, ka pagaidām F1 projektu neslēgs.
Ja nebūtu dabūts Hamis, ļoti iespējams Mercedes projekts jau būtu slēgts. Un arī tagad tas karājas mata galā, runā, ka ja tuvāko trīs gadu laikā netiks gūti panākumi, tad gan visam būs beigas.
, 2013-06-05 18:04, pirms 11 gadiem
killo2000 rakstīja: Nē nu lieta jau ir tāda, ka merši jau noliedza, ka tie testi būtu slepeni un ka viņi no kkā slēptos. Meršu džeki taču pastāvēja uz uzskatu, ka viņi domāja, ka viss ir likumīgi un arī nekādu slepenību netaisīja ("Nothing was in secret," - Mercedes motorsport boss Toto Wolff @ http://www.autosport.com/news/report.php/id/107697). Tā kā...
Jā, to es saprotu, bet smieklīga ir Hornera rakņāšanās pa twitteri meklējot ko Hamis rakstījis testu laikā. It kā to varētu uzskatīt par kaut kādu oficiālo F1 protokolu kuram Hamiltons būtu samelojis. Tas ir tikai twitteris.
, 2013-06-05 18:29, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Jā, to es saprotu, bet smieklīga ir Hornera rakņāšanās pa twitteri meklējot ko Hamis rakstījis testu laikā. It kā to varētu uzskatīt par kaut kādu oficiālo F1 protokolu kuram Hamiltons būtu samelojis. Tas ir tikai twitteris.
Pirmkārt kāpēc tu esi pārliecināts, ka horners ir rakājies pa to twitteri? Ir kāds avots, kur Horners to būtu teicis - "Es sameklēju twitterī, ka Hamis..." Otrkārt - nekas oficiāls jau tas, protams, nav...bet nu arī sakot kādam pa telefonu, ka "es braukšu uz ASv, bet realitātē aizbrauc uz, piemēram, Krieviju" vai to pašu pasakot kādam sarunā aci pret aci - abos šajos gadījumos nekas oficiāls jau tas nav, bet nu jebkuram ir skaidrs, ka cilvēks melo un acīmredzot ne bez iemesla slēpj patiesību...
, 2013-06-06 12:57, pirms 11 gadiem
playthegame rakstīja: Varbūt atgādināsi kāda bija Hamiltona loma Stepnijgeitā?
Varbūt arī Mclaren sētnieks vainojams krāpniecībā? Tas bija spiegu skandāls komandu inžinieru līmenī. Tevis Hamiltona pieminēšana ir nepatiesa cilvēka apsūdzība.
Kaut ko Hamiltonam var piešūt par 2009 gada Aus GP, kur viņš klausot komandas pavēlei meloja FIA, ka nav apdzinis Trulli (ja nemaldos) pie SC atrašanās trasē.
Vecīt, līdzdalība arī ir noziegums (šajā gadījumā klusēšana un visa noliegšana). Es saprotu, ka tu esi Hamiltona fans, bet kur ir viņš, tur vienmēr ir problēmas. Tā nevar būt tikai neveiksmju sērija.
Tjerī Noivils. Foto: wrc.com
1

Noivils un Evanss dalītā līderpozīcijā pēc Horvātijas rallija pirmās dienas

Pēc aizvadītas pirmās sacensību dienas pasaules rallija čempionāta ceturtajā posmā Horvātijā līderpozīciju ar vienādu rezultātu dala Tjerī Noivils un Elfins Evanss, bet Sebastjēns Ožjē no viņiem atpaliek tikai sešas sekundes.
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.