Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"Steinerts RT" sezonu sāk ar uzvaru

"Steinerts RT" sezonu sāk ar uzvaru
Foto: Aigars Tīdmanis (Go4speed.lv)

Baltijas kartinga kausa 1.posmā un Latvijas kartinga čempionāta 1.posmā Steinerts Racing Team – Ernests Veismanis, Mārtiņš Steinerts un Mārcis Birkens – sezonu sāk ar uzvaru komandu vērtējumā.

Sporta kompleksā 333 aizvadīts Baltijas kartinga kausa un Latvijas kartinga čempionāta 1.posms. Astoņās ieskaites klasēs piedalījās 64 sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas un Baltkrievijas. Steinerts RT pārstāvēja Ernests Veismanis (Rotax MiniMax), Mārtiņš Steinerts (Rotax Max Senior) un Mārcis Birkens (KZ2), izcīnot braucienos vienu pirmo un divas trešās vietas.

Rotax MiniMax klasē startēja pagājušā gada Baltijas kartinga čempions Ernests Veismanis. Jāpiemin – Ernests iepriekšējā gadā bija vienīgais latvietis, kurš Baltijā izcīnīja pirmo vietu! Šīs sezonas 1.posmā Veismanis godam aizstāvēja savu titulu. Viņš kvalifikācijas braucienā, priekšfinālā un finālā bija pārliecinoši pirmais.

Rotax Max Senior klasē startēja pagājušā gada Latvijas kartinga čempionāta Rotax Max Junior uzvarētājs un Rotax kausa ieguvējs Mārtiņš Steinerts. Lai arī Mārtiņš šosezon Eiropā startēs Junior klasē, šeit, Latvijā, tika nolemts kāpt solīti augšup. Mārtiņš kvalifikācijas braucienā ierindojās otrajā vietā, priekšfinālā - ceturtais, toties finālbraucienā finišēja 3.vietā.

KZ2 klasē atgriezies Baltijas un Latvijas autošosejas čempions – Mārcis Birkens. Viņš kartinga čempionātā atgriezies viena iemesla dēļ: “Latvijas autošosejā ir noticis regress, toties kartinga čempionātā progress”, paskaidroja Mārcis. Birkens visos trīs braucienos izcīnīja 3.vietu.

Pateicoties Ernesta Veismaņa izcīnītajai 1.vietai, Mārtiņa Steinerta 3.vietai un Mārča Birkena 3.vietai, Steinerts RT Baltijas kartinga kausa un Latvijas kartinga čempionāta 1.posmā izcīnīja uzvaru komandu vērtējumā.

Nedrīkst neatzīmēt arī MS kartinga skolas sniegumu, kura ir kā mazā skoliņa pirms lielās – Steinerts RT. Viens no komandas pārstāvjiem – Henrijs Grūbe. Sportists gadu nebija manāms kartinga sacensības, taču ir atgriezies un, iespējams, jau nākamajā posmā startēs zem Steinerts RT karoga. Grūbe startēja Rotax Max DD2 klasē. Starp 13 dalībniekiem Henrijs kvalifikācijā un priekšfināla braucienā bija ceturtais, toties finālā izcīnīja 3.vietu.

MS kartinga skolas sastāvā startēja arī pagājušā gada Baltijas vicečempions Mikro klasē Valters Zviedris. Šo sezonu gados jaunais sportists sāka ar startēšanu citā, Rotax MiniMax, klasē. Par spīti tam jaunietis kvalifikācijā ieņēma 5.vietu, priekšfinālā un finālā - 6.vietu.

MS kartinga skola komandu vērtējumā izcīnīja 3.vietu. Nākamais posms, kurā startēs abas komandas, būs Latvijas kartinga čempionāta 2.posms, 13. un 14.maijā Kandavas kartodromā.


Foto: LaMSF

Latvijas čempionāts motokrosā startē jau šajā nedēļas nogalē Aizputē

Divas dienas, 27.-28. aprīlī, Aizputē, "Misiņkalna" mototrasē startēs "Magmum" Latvijas čempionāta pirmais posms motokrosā.
Foto: Ivo Perševics / Robyworks
15

Sesks/Francis ar augstākā līmeņa Rally1 automašīnu startēs divos WRC posmos

Rallija pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis ar ''M-Sport Ford'' un ''WRC Promoter GMBH'' atbalstu šosezon debitēs Pasaules rallija čempionātā (FIA WRC) un startēs divos secīgos WRC posmos – Polijā un Latvijā.
Mārtiņš Sesks. Foto: Martins Sesks Rally

Sesks dalīsies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem

Aicinām Jūs pievienoties rallija pilota Mārtiņa Seska un viņa stūrmaņa Renāra Franča paziņojumam pirmdien, 22.04. plkst. 12:00, kas izskanēs īpašā interneta tiešraidē “Martins Sesks Rallying” Facebook kanālā - https://ej.uz/TiesraideMartinsSesks .Dalīsimies ar ilgi gaidītiem un iepriekš tikai sapņos iztēlotiem jaunumiem. Šis paziņojums ir patiesi nozīmīgs pagrieziena punkts Mārtiņa un Renāra autosporta karjerā - latviešu ekipāža startēs WRC Rally1 rūpnīcas komandā.