Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Pēterkops

Vēbers: "Varējām sasniegt vairāk"

Vēbers: "Varējām sasniegt vairāk"
"Red Bull" piloti Marks Vēbers (no kreisās) un Sebastjans Fetels
Foto: Sutton/Scanpix

Pirmās Formulas pilots Marks Vēbers izteicies, ka ”Red Bull” komandai ir pieejami visātrākie bolīdi, tomēr sasniegt augstākus rezultātus liegušas dažādas apstākļu sakritības. Austrālietis uzskata, ka vienībai bija iespējams izcīnīt vairāk kā vienu uzvaru.

”Mums ir lielisks ātrums, bet ir bijuši mums nelabvēlīgi faktori,” par sezonas sākumu sacīja Vēbers. ”Veiksmei ir ļoti liela nozīme. Sacīkšu laikā ir veikta virkne nepareizu lēmumu, tikai viena reize mums ir izdevusies. Pārējie trīs posmi ir norakstāmi.” Pieredzējušais pilots uzskata, ka mainīgie laikapstākļi Āzijas posmos komandai ir traucējuši, tomēr radījuši papildu intrigas: ”Bija interesanti, kā Luisam [Hamiltonam] Sepangas trasē nācās cīnīties par augstām vietām no beigu gala. Lietus var krasi mainīt sacensību gaitu un padarīt to neprognozējamu, palielinot skatītāju interesi.”

Vēbers saskata lielu potenciālu formulu jaunievedumā – ”F-Duct” sistēmā: ”Ar šo gaisa savācēju tiek palielināts mašīnas ātrums un tas padara braukšanu vieglāku. Ar ”F-Duct” sacīkstes vērošana noteikti kļūs saistošāka skatītājiem.” Pieredzējušais pilots gan uzskata, ka agrāk F1 posmi bijuši aizraujošāki. Vēbers pauda viedokli, ka Pirmajā Formulā ir nepieciešama lielāka stabilitāte: ”Mēs vienmēr atskatāmies uz pagātni, domājot, ka toreiz bija labāk, vai ne? Man patika formulas ar V10 dzinējiem un visi riepu kari... Tas bija lieliski. Pašlaik notiek nemitīgas pārmaiņas – mēs pārgājām uz vienu riepu ražotāju, nākamgad būs savādāk, tad atsāka izmantot KERS, tagad vairs ne.” Austrālietis ar pārmaiņām nav apmierināts, tomēr tajās saskata lielu izaicinājumu: ”Visi jauninājumi ir pārbaudījums pilotu meistarībai. Visiem braucējiem jāpielāgojas un jāiet uz priekšu.”

Izmantotie resursi:
autosport.com

Vai "Red Bull" uzvarēs konstruktoru kausā?

  • 31

  • 33



, 2010-05-05 17:49, pirms 14 gadiem
Gads vēl garš, konkurenti panāks un napdzīs!
, 2010-05-05 21:11, pirms 14 gadiem
Domāju sezonas vidū ātrākā mašīna vairs nebūs buļļiem, bet gan makiem
, 2010-05-05 21:36, pirms 14 gadiem
Smilga rakstīja: Domāju sezonas vidū ātrākā mašīna vairs nebūs buļļiem, bet gan makiem
iespējams ka jau ir, bet jāsagaida nākamais posms, lai redzētu ko būs veči uztūnējuši!
Džefrijs Herlingss. Foto: mxgp.com

Herlingss pēc nākamās sezonas varētu noslēgt MXGP karjeru

Holandiešu motosportists Džefrijs Herlingss šobrīd vēl nav izlēmis, vai turpinās motokrosa braucēja karjeru pēc nākamā gada, kad beigsies viņa pašreizējais līgums ar "Red Bull KTM Factory Racing" komandu. Iespējams, šī viņam ir priekšpēdējā sezona pasaules čempionātā.

Autosportā atgriežas leģendārais ražotājs "Lola"

Pēc vairāk nekā desmitgades pārtraukuma uz starptautiskās autosporta skatuves atgriezīsies leģendārais sacīkšu auto ražotājs "Lola", kas sadarbībā ar "Yamaha" izveidojis jaunu projektu startēšanai "Formula E" čempionātā.
Tjerī Noivils. Foto: Hyundai Motorsport

"Safari Rally Kenya" startē ar Noivila uzvaru superspeciālajā ātrumposmā

Pasaules rallija čempionāta trešais posms "Safari Rally Kenya" startējis ar superspeciālo ātrumposmu Nairobi, bet ātrākos rezultātus sasniedza "Hyundai" komandas piloti TjerI Noivils un Ots Tanaks.