Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Autors: Juris Grīns

GP2 čempionāts jau šogad pārtaps par Formulu 2

GP2 čempionāts jau šogad pārtaps par Formulu 2
GP2 sacīkstes
Foto: crash.net

2017. gada sacīkšu sezonā "GP2 Series" čempionāts tiks pārsaukts par Formulu 2, vēsta portāls "autosport.com".

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) un jaunie F1 čempionāta īpašnieki no "Liberty Media" jau sākuši ciešu sadarbību, kā rezultātā pārmaiņas skars arī GP2 čempionātu, kas tiek uzskatīts par nākamo F1 pilotu kaltuvi. Tiesa, pēdējos gados maz braucēju, kas startējuši un guvuši panākumus GP2, nonāk Formulā 1, tādēļ to nolemts mainīt.

FIA jau ilgāku laiku vēlas pārņemt kontroli pār GP2 čempionātu, ko līdz šim kontrolēja Bernija Eklstouna vadītais "Formula One Management". Izmaiņas varēja notikt jau pērn, bet Eklstouns neesot vēlējies pārrunas ar FIA šajā jautājumā.

Kopš Eklstouna vietā "Formula One Management" vadībā stājies "Liberty Media" pārstāvis Čeiss Kerijs, šis jautājums atkal sācis iekustēties un tikšot mēģināts panākt, ka GP2 čempionāts atkal skaitītos pēdējais pakāpiens pirms pilotu ienākšanas Formulā 1. Nosaukuma maiņa uz F2 būšot plāna īstenošanas pirmais būtiskais, simboliskais solis.

Turpmāk autosportistu karjeras attīstība būšot sekojoša - vispirms kartings, tad reģionālās Formula 4 sacīkstes, pēc tam Eiropas F3 čempionāts un Formula 2, bet tad F1.

FIA jau 2014. gadā aizsāka savus plānus attiecībā uz F4 sacīkstēm. Šobrīd ir izveidoti jau 12 reģionāla un nacionāla mēroga F4 čempionāti, ieskaitot tādas valstis kā Austrālija, Lielbritānija, Japāna, Vācija, Itālija, Ķīna un ASV. Savukārt Eiropas F3 sakarā FIA plāno turpināt samazināt izmaksas, samazinot posmu skaitu, atļauto darbinieku skaitu komandām, kā arī aizliedzot testus vēja tunelī un atsevišķas aerodinamikas detaļas.

Pēc tam, kad GP2 pārtaps par F2, nav zināms, kāda nākotne sagaida GP3 čempionātu.

Izmantotie resursi:
Autosport


, 2017-02-06 10:50, pirms 7 gadiem
Ew. Viņi paņemuši manis izdomāto F2
Bērnībā ļoti patīka F1. Krāju rakstus, plākatus u.t.t par F1. Zīmēju formulu bolīdus un tā izdomāju alternatīvu fantāzijas formulu čempionātu. Nosaucu par F2. Izdomāju komandas, pilotus, sacensību kalendāru Trases pamatā bija ņemtas no F1, pieliku posmus kas tājā brīdi nenotika F1. Aiz nekā darīt izspēlēju uz lielās klades, fantāzijas čempionātus
Lando Noriss. Foto: Motorsport.com
6

F1 sprinta kvalifikācijā Ķīnā slapjā trasē uzvar Noriss

Ķīnas GP izcīņas sprinta kvalifikācijas izšķirošajā sesijā slapjā trasē norisinājās aizraujoši notikumi, cīņa izvērsās pilnībā neprognozējama, bet pirmo starta vietu sacensībām izcīnījis "McLaren" vienības braucējs Lando Noriss. No pirmās rindas startēs arī septiņkārtējais F1 čempions Luiss Hamiltons.
Lānss Strols. Foto: Motorsport.com

Strols ātrākais Ķīnas F1 posma vienīgajā treniņā

"Aston Martin" komandas pilots Lānss Strols Ķīnas GP izcīņas vienīgā treniņa pašā izskaņā uzrādīja labāko rezultātu, sev aizmugurē atstājot Oskaru Piastri un F1 čempionāta līderi Maksu Verstapenu.
Tomass Šileika. Foto: Facebook.com/motokross.mxmagmum

Deviņi latviešu motokrosa braucēji startēs "ADAC MX Masters" pirmajā posmā

Nedēļas nogalē deviņi latviešu motosportisti gatavojas startēt Vācijas atklātajā motokrosa čempionātā "ADAC MX Masters". Vadošajā klasē uz starta izies Tomass Šileika.