Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:9, Did:0, useCase: 3

Bijušais Nitiša komandas biedrs Bakerūds atklāj nākotnes plānus

Juris Grīns
Juris Grīns

Bijušais Nitiša komandas biedrs Bakerūds atklāj nākotnes plānus
Andreass Bakerūds
Foto: Dave Abrahams

Norvēģu autosportists Andreass Bakerūds pēc “Hoonigan Racing Division” komandas aiziešanas no pasaules rallijkrosa čempionāta (“World RX”) varētu pāriet uz rallija disciplīnu un vismaz vienu sezonu startēt pasaules čempionāta WRC2 klasē.

Bija paredzēts, ka Bakerūds arī 2018. gada “World RX” sezonā pārstāvēs “Ford Performance” atbalstīto un Kena Bloka vadīto “Hoonigan Racing Division” vienību, tomēr oktobrī negaidīti tika paziņots par tās aiziešanu no čempionāta. Bakerūds iecerējis mēģināt atrast vietu kādā no vadošajām komandām, bet, ja tas neizdosies, centīsies tikt pie iespējas startēt WRC2.

“Esmu runājis gandrīz ar visām “World RX” komandām un šobrīd ne daudzas no tām zina, ko darīs nākamgad,” skaidro Bakerūds. “Šobrīd vēl ir novembris, bet nākamā sezona sāksies tikai aprīlī, tāpēc vēl ir par ātru, lai kaut kas būtu parakstīts, bet pie tā tiek strādāts.”

Iepriekš "Olsbergs MSE" komandā Bakerūds bija komandas biedrs latvietim Reinim Nitišam. Četru gadu laikā sportists izcīnīja četras uzvaras pasaules rallijkrosa čempionātā un apgalvo, ka viņa mērķis aizvien ir iegūt savā īpašumā titulu. Līdz ar to, lai varētu turpināties praktizēties pie sacīkšu auto stūres, Bakerūds nākamo gadu varētu pavadīt rallijā, lai pēc tam jau atgrieztos “World RX” kādā no vadošajām komandām.

Bakerūds norāda, ka viņam varētu izdoties nodrošināt iespēju aizvadīt pilnu WRC2 sezonu spēcīgās britu vienības “M-Sport” sastāvā. Septembrī viņš jau izmēģināja “Ford Fiesta R5” rallija mašīnu.

“Rallijs būtu laba lieta, lai varētu turpināt braukt sacīkstēs, uzlabot pašam sevi un savas vājās vietas,” saka norvēģis. “Tajā pašā laikā rallijkross paliek mans galvenais mērķis. Gribu braukt pilnu sezonu pasaules čempionātā, bet tikai pie noteiktiem nosacījumiem. Tai jābūt komandai, ar ko varu uzvarēt, un, kam ir tādi paši mērķi kā man. Es skatos arī elektrisko rallijkrosa mašīnu virzienā.”

Izmantotie resursi:
Motorsport.com: F1 News, MotoGP, Le Mans...
4rati - 4rati